Πιάτα με καλές πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης και μεράκι στην εκτέλεση.
Πιάτα με καλές πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης και μεράκι στην εκτέλεση.

 

Πάνε τέσσερα χρόνια που το «Εδεσματοπωλείο Δυόσμος» έχει βρει τη θέση του στο εντυπωσιακό νεοκλασικό του 1920 στη Φρεαττύδα, και στα χρόνια που πέρασαν το όμορφο εστιατόριο του Πειραιά έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με την προσπάθεια να αναδειχθεί η καλή ελληνική κουζίνα και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι της εκείνο που έχει μια πολύ συγκεκριμένη και ισχυρή ταυτότητα.

 

Μιλάμε για την προσέγγιση που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με σύνθετες τεχνικές και αναπάντεχα ταιριάσματα. Που προτιμά να αναζητά τα προϊόντα εκείνα που αναδίδουν τα αρώματα και τις γεύσεις του τόπου που τα γέννησε και τα μαγειρεύει μαγειρεύοντας με τρόπους που τα αναδεικνύουν. Ο χώρος του παραμένει οικείος και ζεστός.


Διαβάζοντας το μενού του Δυόσμου, έχεις την αίσθηση ότι κάνεις ένα ταξίδι στην Ελλάδα με την υπογραφή του σεφ Νίκου Ομάρ, ο οποίος έχει θητεύσει στην κουζίνα του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη.

 

Αυτό φαίνεται στην αναζήτηση των καλών πρώτων υλών με ονομασία προέλευσης και στο μεράκι του, που τον κάνει ακόμα και να ζυμώνει ή να ανοίγει φύλλο για τη χορτόπιτα με τα άγρια χόρτα. Ορεκτικές είναι οι προτάσεις του καταλόγου και η επιλογή κρίνεται δύσκολη.

 

Διαβάζοντας το μενού του Δυόσμου, έχεις την αίσθηση ότι κάνεις ένα ταξίδι στην Ελλάδα με την υπογραφή του σεφ Νίκου Ομάρ, ο οποίος έχει θητεύσει στην κουζίνα του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη.
Διαβάζοντας το μενού του Δυόσμου, έχεις την αίσθηση ότι κάνεις ένα ταξίδι στην Ελλάδα με την υπογραφή του σεφ Νίκου Ομάρ, ο οποίος έχει θητεύσει στην κουζίνα του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη.

 

Αρχή με τηγανιά μανιταριών με εξαιρετικό κασέρι Ξάνθης και πινελιές από λάδι τρούφας (€6), ό,τι πρέπει για να βουτάς την μπουκιά από το ψωμί σου. Ωραίος μεζές ο καλοφτιαγμένος γύρος από πρόβατο που σερβίρεται πάνω σε πίτα και συνοδεύεται με πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού (€6,50).

 

Οι μερακλήδες που αναζητούν τις πικάντικες γεύσεις θα τιμήσουν μέχρι και την τελευταία μπουκιά το υπομονετικά μαγειρεμένο μοσχαράκι με σάλτσα από καυτερές πιπεριές τσούσκες που σερβίρεται πάνω σε χειροποίητο ποντιακό φύλλο Περέκ (€7,50). Αξίζει η εμπειρία.

 

Δροσερή και φρέσκια έρχεται η σαλάτα με φρέσκα μανιτάρια λεπτοκομμένα, baby ρόκα και πιπεριές Φλωρίνης με διακριτικό πέστο βασιλικού. Στην κορυφή, ξύγαλο Κρήτης και παπαρουνόσπορος (€6,50). Από τις δύο προτάσεις ζυμαρικών του καταλόγου γευθήκαμε την κρητική μακαρονάδα φτιαγμένη με σκιουφιχτά, απάκι και κρέμα στάκας (€9). Πληθωρική γεύση, με το απάκι να προσθέτει την καπνιστή ένταση.

 

Πάνε τέσσερα χρόνια που το «Εδεσματοπωλείο Δυόσμος» έχει βρει τη θέση του στο εντυπωσιακό νεοκλασικό του 1920 στη Φρεαττύδα.
Πάνε τέσσερα χρόνια που το «Εδεσματοπωλείο Δυόσμος» έχει βρει τη θέση του στο εντυπωσιακό νεοκλασικό του 1920 στη Φρεαττύδα.

 

Χορταστική είναι η κοτολέτα κοτόπουλου με σάλτσα Μορνέ (€10), καλοφτιαγμένη και γλυκοφάγωτη. Η ιδανικά ψημένη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με αρωματικό βούτυρο συνοδεύεται με τσιπς πατάτας (€17) και συνδυάζεται με ερυθρό κρασί.

 

Όσο για το επιδόρπιο, το εντυπωσιακό «Ιce-ice burger», μπέργκερ σοκολάτας με παγωτό βανίλια, μαρμελάδα και φράουλα, που περιχύνεται με καραμέλα ουίσκι και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (€7), είναι απολαυστικό.

 

Και η πανακότα αξίζει, που έχει μια διαφορετική προσέγγιση, αφού φτιάχνεται με γάλα δημητριακών, μπάρα δημητριακών και δίπλα μια πινελιά γλυκιάς κρέμας αβοκάντο (€6). Ο Στέλιος Παράσχος είναι φιλόξενος ιδιοκτήτης και θα φροντίσει να περάσεις όμορφα και χαλαρά.

 

Δυόσμος, λεωφ. Φρεαττύδος 42Α, Πειραιάς, 210 4611335