Γιουβαρλάκια με πέρκα και γαρίδες λουσμένα σε πλούσιο αυγολέμονο (9,50€).
Γιουβαρλάκια με πέρκα και γαρίδες λουσμένα σε πλούσιο αυγολέμονο (9,50€).

 

Μαγικός ο χώρος του Πάρκου Ελευθερίας, εκεί που σε περιμένει το My Park. Ένας χώρος ζεστός, σαν απίθανη κρυψώνα μέσα στην όαση πρασίνου του Μεγάρου Μουσικής. «My Park», Το Πάρκο μου...», εδώ όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.


Ο χώρος μοιράζεται σε δύο σάλες λιτές, τη μια του εστιατορίου, με τους συντηρητές κρασιών σε περίοπτη θέση και θέα στον αγέρωχο πλάτανο, και τη δεύτερη, τη σάλα του all day café bar όπου οι τζαμαρίες φέρνουν όλη τη γοητεία του πράσινου κήπου μέσα.


Το μενού σε ταξιδεύει στην αστική κουζίνα της Αθήνας με προτάσεις που ανακαλούν μνήμες από οικογενειακά τραπέζια αλλά και σε διαχρονικό comfort food με ευρωπαϊκές καταβολές.


Τα γιουβαρλάκια με πέρκα και γαρίδες λουσμένα σε πλούσιο αυγολέμονο πλανεύουν τον ουρανίσκο (9,50€). Μια κλασική αθηναϊκή συνταγή έρχεται στο τραπέζι σερβιρισμένη με μοντέρνα διάθεση και πρωταγωνιστή τον φρέσκο ελληνικό μπακαλιάρο, με την απαλή μαγιονέζα με χρένο να χαρίζει διακριτικές νότες έντασης (12,5€).


Η σαλάτα Buratta με φρέσκο ευωδιαστό βασιλικό και πολύχρωμα τοματίνια ετοιμάζεται μπροστά στο τραπέζι τη στιγμή της παραγγελίας. Η Buratta διαλύεται και ανακατεύεται με τα ντοματίνια και τη σταφίδα σουλτανίνα που ισορροπεί την οξύτητα διεγείροντας τις αισθήσεις (13€).


Η Terrine de Foie Gras μας κλείνει το μάτι, είναι από τις λιχουδιές που έχω πεθυμήσει. Σερβίρεται με ωραιότατα ζελεδάκια Porto και Campari, ανθό αλατιού με ξύσμα λεμονιού και θυμάρι και δίπλα ψητές φέτες ψωμί (19€). Ταξίδι νοστιμιάς στη γαλλική εξοχή.

 

Η γλυκιά σφραγίδα στο δείπνο.
Η γλυκιά σφραγίδα στο δείπνο.


Μπροστά σου ετοιμάζεται με αριστοτεχνικές κινήσεις το Steak Tartare που πατάει στην παραδοσιακή συνταγή (14€). Η καλή ποιότητα της πρώτης ύλης αναδεικνύεται στη γεύση. Η σεφ Πόλα Κουραβέλου υιοθετεί στην κουζίνα της συνταγές από την ελληνική παράδοση και την avant-garde μεσογειακή και γαλλική κουζίνα. Σερβίρει πιάτα με γνώριμες και αγαπημένες γεύσεις.


Στα κυρίως φιγουράρουν προτάσεις όπως γλώσσα Dover σε κρούστα μυρωδικών, μπιφτεκάκια με σάλτσα ροκφόρ αλλά και ωραιότατο κλασικό φιλέτο Chateaubriand που συνοδεύεται με σάλτσα Béarnaise και μπορούν να απολαύσουν δύο άτομα.


Απόλυτος σεβασμός στις πρώτες ύλες και φαινομενικά απλά πιάτα που χαίρεσαι να τα γεύεσαι, όπως τον μουσακά με σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κρέας, μελιτζάνες, πατάτα, μυρωδικά και μπεσαμέλ από βελουτέ αρνιού και κρέμα κρητικής γραβιέρας (16€).

 

Το μενού δεν είναι φλύαρο και θα σε βάλει στον πειρασμό να το τιμήσεις στα άπαντά του. Αστική κουζίνα, που διατηρεί ένα δικό της χαρακτήρα κι ένα απόλυτα προσωπικό άρωμα που εκφράζει την κομψότητα των ιδιοκτητών.


Το κρασί έχει κυρίαρχη θέση αφού ο συνιδιοκτήτης Νίκος Λουκάκης μετρά τριάντα χρόνια ενασχόλησης σ' όλα τα επίπεδα στον χώρο της εστίασης, της εμπορίας κρασιού αλλά και της εκπαίδευσης. Ο ίδιος δηλώνει: «Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε με συνέπεια όσους μας ξέρουν και συνάμα να προσελκύσουμε τη νέα γενιά».

 

Ενας χώρος ζεστός, σαν απίθανη κρυψώνα μέσα στην όαση πρασίνου.
Ενας χώρος ζεστός, σαν απίθανη κρυψώνα μέσα στην όαση πρασίνου.


Αφεθείτε στην έμπειρη οινοχόο Δανάη Ατσελέ που αναλαμβάνει να σας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του κρασιού. Οι 93 συνδυασμοί σε διαφορετικά στυλ κρασιών, όλα σερβιρισμένα σε ποτήρι, με ποσότητες ανάλογες με τη διάθεση της στιγμής συμπληρώνουν ιδανικά το παιχνίδι φαγητού και κρασιού.


Τη γλυκιά σφραγίδα στο δείπνο βάζουν το πολίτικο εκμέκ (7,5€) και η Βlack Forest (7,5€). Το My Park είναι προορισμός.


My Park, Βασιλίσσης Σοφίας & Ευζώνων, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ. 210 7233 419