Το BarBara Que στα Βριλήσσια είναι ένα καθαρόαιμο burger house.
Το BarBara Que στα Βριλήσσια είναι ένα καθαρόαιμο burger house.

 

Το BarBara Que στα Βριλήσσια είναι ένα καθαρόαιμο burger house, του οποίου η ποιότητα είναι τέτοια που θα σε κάνει να το αναζητήσεις και να το επισκεφθείς πολλές φορές, ακόμα και αν μένεις στην άλλη άκρη της Αθήνας.

 

Στα τρία χρόνια που λειτουργεί έχει βρεθεί πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των φανατικών «κυνηγών» του καλού burger, όχι χωρίς λόγο. Τα «διακοσάρια» μπιφτέκια του, φτιαγμένα από 100% επιλεγμένο μοσχάρι Βlack Αngus, έχουν τον πρώτο λόγο στη γεύση με ό,τι και αν τα συνοδεύσεις στις διάφορες καλοδιαλεγμένες παραλλαγές που σερβίρει το εξαιρετικό αυτό μπεργκεράδικο των Βριλησσίων.

 

Το όνομά του, αν και καταρχάς το θεωρείς λογοπαίγνιο, γρήγορα θα μάθεις ότι παραπέμπει στην αυθεντική ιστορία της μάγισσας Barbara Que του New Jersey, η οποία παραδόθηκε στην πυρά το 1700 και το όνομά της έγινε συνώνυμο της μεγάλης φωτιάς, καταλήγοντας στο σημερινό «barbeque».

 

Το περιβάλλον σε καλωσορίζει φιλόξενα με υποσχέσεις για χαλαρές στιγμές,
Το περιβάλλον σε καλωσορίζει φιλόξενα με υποσχέσεις για χαλαρές στιγμές,

 

Το περιβάλλον σε καλωσορίζει, λοιπόν, φιλόξενα με υποσχέσεις για χαλαρές στιγμές, αλλά το πραγματικό πάρτι αρχίζει όταν στο τραπέζι σου αρχίζουν να έρχονται αυτά που βγάζει η καλοσυντονισμένη ομάδα της κουζίνας. Τα ηνία κρατά ο σεφ Γιώργος Οικονόμου που φροντίζει και την πιο μικρή λεπτομέρεια.

 

Ο κατάλογος είναι μεγάλος και οι προτάσεις ελκυστικές, πράγμα που κάνει δύσκολη την επιλογή. Όταν όμως ξεκινάς με ένα αρωματικό, πικάντικο chilli con carne, μπαίνεις στο παιχνίδι δυνατά. Ο μοσχαρίσιος κιμάς μαγειρεύεται με καυτερή πιπεριά, που χαρίζει και την ένταση στο πιάτο, και φασόλια kidney. Σερβίρεται με ψητή πατάτα και χειροποίητη sour cream (6,80).

 

Αν, πάλι, προτιμάς το μπουρίτο, τότε δεν έχεις παρά να υποκύψεις στη νοστιμιά του. Η τορτίγια αγκαλιάζει βελούδινα φιλετάκια Black Angus, με ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κόλιανδρο, sour cream και συνοδεύεται με σπιτικό γουακαμόλε (€7). Ξεχειλίζει από φρεσκάδα η σαλάτα «Babrara's Spell», με βαλεριάνα, baby σπανάκι, κάσιους, κουκουνάρι και ψητό ταλαγάνι που του πάει πολύ η σος φραμπουάζ (€10).

 

Το Rib Eye χωρίς κόκαλο είναι σωστά ψημένο ώστε να κρατάει τους χυμούς του.
Το Rib Eye χωρίς κόκαλο είναι σωστά ψημένο ώστε να κρατάει τους χυμούς του.

 

Η λίστα με τα μπέργκερ θέλει μελέτη, έχει πολλές και ελκυστικές οι επιλογές. Η όρεξη της στιγμής θ' ανοίξει τον δρόμο για τη γευστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσεις. Έξυπνα συνδυασμένα υλικά τονίζουν το μπιφτέκι που είναι ζυμωμένο από 100% Black Angus χωρίς καρυκεύματα και μυρωδικά. Στο Italian Μafia, με ψωμί τύπου μπριός και μπιφτέκι με υφή ιδανική, συνδυάζονται υλικά που ανεβάζουν νόστιμα τη γευστική ένταση: mayo sauce, φύλλα ρόκας, ντομάτα, πατέ μανιταριών αρωματισμένα με λάδι τρούφας και πούδρα μείγματος σκληρών ιταλικών τυριών (€11). Συνοδεύεται από ένα βουναλάκι φρέσκες τηγανητές πατάτες. Μια σειρά από σος (harissa, agioli, BBQ, sweet chilli, bourbon), σερβιρισμένες σε χρωματιστά φλιτζανάκια, παίρνουν θέση στο τραπέζι για να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση. Μαστόρικα ψημένο το μπιφτέκι, που αποκαλύπτει γεύση μεστή. Λαχταριστό είναι και το Burger Argentina, με το μπιφτέκι να ενισχύεται με mayo sauce, iceberg, ντομάτα, καραμελωμένα πράσα, chimichurri pesto και cheddar sauce (€10,50).

 

Το burger, λοιπόν, είναι τόσο καλό που γίνεται εθιστικό, αλλά και τα steaks Black Angus δεν υπολείπονται σε ποιότητα. Το Rib Eye χωρίς κόκαλο είναι σωστά ψημένο ώστε να κρατάει τους χυμούς του. Ζουμερό, βελούδινο και απόλυτα γευστικό, συνοδεύεται από σπιτικό πουρέ πατάτας (€25). Η κάρτα των κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα με πολύ καλές προτάσεις και σε ποτήρι. Ωραία παρουσίαση και γεύση αποκαλύπτει η αποδομημένη μηλόπιτα με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης (7 ευρώ/2 άτομα).

 

Info:  BarBara Que, Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 213 0349058