Το στυλ της κουζίνας είναι πιστό στις προσταγές της κεντρικής Ιταλίας και υποστηρίζεται με ξυλόφουρνο στο ισόγειο και ανοιχτή κουζίνα στο δεύτερο επίπεδο, όπου φτιάχνονται φρέσκα ζυμαρικά σε κοινή θέα.
Το στυλ της κουζίνας είναι πιστό στις προσταγές της κεντρικής Ιταλίας και υποστηρίζεται με ξυλόφουρνο στο ισόγειο και ανοιχτή κουζίνα στο δεύτερο επίπεδο, όπου φτιάχνονται φρέσκα ζυμαρικά σε κοινή θέα.

 

Άρωμα κεντρικής Ιταλίας σε καλοστημένη all day συσκευασία. Αυτή είναι η ταυτότητα του Frankie που άνοιξε πριν από λίγο καιρό στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι. Το στυλ «Little Italy» της Νέας Υόρκης είμαι εμφανές στον νέο χώρο που αποτελεί το καινούργιο μέλος της οικογένειας των εστιατορίων nice‘n’easy των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη.

 

Το Frankie φιλοξενείται στο κτίριο του 1930 το οποίο στέγαζε για χρόνια το Rosebud. Στη νέα μορφή την οποία διαμόρφωσαν η αρχιτέκτων Δήμητρα Κορομπίλη και ο designer Σπύρος Κοντάκης κυριαρχεί η ρουστίκ αισθητική και η νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα με ζεστά χρώματα.

 

Το μενού που επιμελείται ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης και φροντίζουν καθημερινά ο chef de cuisine Άκης Αμηράς και ο εξειδικευμένος στην ιταλική κουζίνα Παναγιώτης Μωυσής ακολουθεί τη farm-to table φιλοσοφία στην επιλογή των πρώτων υλών.

 

Σπαγγέτι αλά κιτάρα με μοσχάρι Αρκαδίας Βolognese μαγειρεμένο σε κρασί Βarolo και πεκορίνο τρούφας
Σπαγγέτι αλά κιτάρα με μοσχάρι Αρκαδίας Βolognese μαγειρεμένο σε κρασί Βarolo και πεκορίνο τρούφας

 

Το στυλ της κουζίνας είναι πιστό στις προσταγές της κεντρικής Ιταλίας και υποστηρίζεται με ξυλόφουρνο στο ισόγειο και ανοιχτή κουζίνα στο δεύτερο επίπεδο, όπου φτιάχνονται φρέσκα ζυμαρικά σε κοινή θέα.

 

Τo Frankie είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ιταλικά σνακ, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί, πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, πολλές gluten και lactose free επιλογές, μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά αλλά και μια ευρεία γκάμα από ελληνικά και ιταλικά κρασιά.

 

 

 

Πήραμε θέση στον πάνω όροφο με θέα στη δράση της ανοιχτής κουζίνας και κάναμε την αρχή με μπρουσκέτα με αβοκάντο και ωραιότατο γαύρο σε παλαιωμένο ξύδι (€5,90). Δυνατή συνέχεια με καλοφτιαγμένα βουβαλίσια κεφτεδάκια με πεπεροντσίνο και παρμεζάνα (€8,90).

 

Εξαιρετική η κλασική σαλάτα του Καίσαρα με τραγανό μπέικον και παρμεζάνα που σερβίρεται σε κανονική (€9,90) και μισή μερίδα (€7,90). Υποκύψαμε στη γοητεία της πίτσας ταρτουφάτα με μοτσαρέλα, ταλέτζιο, πανσέτα και μανιτάρια πορτσίνι (€16,90) που βγήκε από τον ξυλόφουρνο με ωραία λεπτή και τραγανή ζύμη.

 

Στο Fraknie κυριαρχεί η ρουστίκ αισθητική και η νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα με ζεστά χρώματα.
Στο Fraknie κυριαρχεί η ρουστίκ αισθητική και η νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα με ζεστά χρώματα.

 

Η επιλογή κρίνεται δύσκολη από τη λίστα με τις προτάσεις των χειροποίητων ζυμαρικών. Το σπαγγέτι αλά κιτάρα με μοσχάρι Αρκαδίας Βolognese μαγειρεμένο σε κρασί Βarolo και πεκορίνο τρούφας (€13,90) έχει γεύση πληθωρική.

 

Για κυρίως, η ταλιάτα Black Agnus (€24,90) ήρθε σωστά ψημένη με τους χυμούς της και τη συνοδεία τραγανών φύλλων ρόκας και χρένου. Φινάλε με τιραμισού με crumble καφέ, ταπιόκα με σφένδαμο και φύλλα σοκολάτας (€6,90).