Pepe Aperitivo: ένα ιταλικό όπου πρέπει δοκιμάσεις!

Δοκιμάσαμε τα πιάτα που προτείνει σεφ Γιάννης Στανίτσας

3.11.2016 | 11:09
Pepe Aperitivo: ένα ιταλικό όπου πρέπει δοκιμάσεις!
Η ποιότητα των πιάτων του Pepe Aperitivo θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον, ακόμη και αν έχετε δοκιμάσει άπειρα ιταλικά μενού, εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Από τους γείτονες Ιταλούς έχουμε δανειστεί μερικές καλές, νόστιμες συνήθειες στο φαγητό. Μία από αυτές, που φλερτάρει έντονα με το ελληνικό κοινό, είναι το aperitivo. Στην Ιταλία υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία για τα ποτά που πίνονται πριν από το φαγητό, τα οποία συνοδεύονται με καλό μεζέ, αλλά δεν υποκαθιστούν το γεύμα. Τη φιλοσοφία του aperitivo έρχεται να υποστηρίξει το Pepe Aperitivo, που πήρε τη θέση του Soirée στο Κολωνάκι. Για να προσφέρεις πετυχημένο aperitivo χρειάζεσαι καλό finger food και εξαιρετικά κοκτέιλ και το Pepe Aperitivo έχει από μια καλή ομάδα και για τα δύο. Στο μενού «παίζει» δημιουργικά ο σεφ Γιάννης Στανίτσας και στο μπαρ τα κοκτέιλ υπογράφει ο Σπύρος Κερκύρας.

 

Τα συνοδευτικά πιατάκια για το ποτό που έρχονται στο τραπέζι είναι νόστιμες μπουκιές με ωραία παρουσίαση. Ξεκινάς με τα τηγανητά αραντσίνι, μικρές μπαλίτσες μοτσαρέλας με γαλέτα περασμένες από τηγάνι και μετά σε σκόνη άνθρακα για να αποκτήσουν το μαύρο χρώμα, που συνοδεύονται με καππαρόμηλα σε τεμπούρα, περασμένα διακριτικά από το τηγάνι. Ωραία γεύση αποκαλύπτει η χειροποίητη φοκάτσια φτιαγμένη με πουρέ πατάτας και αλεύρι, που συνδυάζεται με τυρί κρέμα, πέστο και μπαλσάμικο (€4). Εξαιρετικό το κροστίνι με προσούτο που συνδυάζεται με κομματάκια αποξηραμένου σύκου και γκοργκοντζόλα (€5) και είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις το Νegroni σου. Τα πιάτα του μενού ακολουθούν και αυτά τους ιταλικούς ρυθμούς. Το Battuto Piedmont είναι μοσχαρίσιο κρέας καλής ποιότητας, ψιλοκομμένο και μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και flakes τρούφας (€16). Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ρολό ψητών λαχανικών που στην καρδιά του φυλακίζει μοτσαρέλα, κατσικίσιο τυρί και ευωδιαστή σάλτσα βασιλικού (€9). Τα ψητά λαχανικά –μελιτζάνα, σελινόριζα, κόκκινη και πράσινη πιπεριά–, λεπτοκομμένα, κρατούν τη ζωντάνια τους και δένουν απολαυστικά με τη γέμιση των τυριών, ενώ στην επίγευση επικρατεί η σάλτσα βασιλικού. Από τα secondi piatti του καταλόγου, ιδιαιτερότητα παρουσιάζουν τα ζυμαρικά paccheri που έρχονται σερβιρισμένα σε μπρούντζινο σαγανάκι, κομμένα σε ροδέλες και γεμισμένα με ραγού λουκάνικο σαλσίτσια και σάλτσα πεκορίνο (€12) – γεύση πληθωρική και ισορροπημένη. Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα το ριζότο με μάγουλα μοσχαρίσια και ραντίτσιο, μαγειρεμένο με κρασί Barolo (€16). Σωστά χυλωμένο al dente, που αφήνει στην επίγευση τη γεύση του λαχανικού. Κορυφαία στιγμή είναι όταν έρχεται στο τραπέζι η κοτολέτα αλά Μιλανέζε. Εντυπωσιακή, τόσο σε μέγεθος όσο και σε παρουσίαση. Ελάχιστα περασμένη από το τηγάνι, με τη γαλέτα, ενισχυμένη με παρμεζάνα, να βγάζει πλούσια γεύση που δένει με το μοσχαρίσιο κρέας, αρωματισμένη με δεντρολίβανο και συνοδεία λαχανικών ψιλοκομμένων και σοταρισμένες πατάτες (€20). Είναι για δύο άτομα ή ένα, πολύ πεινασμένο όμως. Dolce επιβάλλεται να πάρετε. Γευστικότατο τιραμισού (€6) και εξαιρετική τάρτα σοκολάτα με καραμέλα και δίπλα παγωτό βανίλια (€7). Η κάρτα κρασιών προσφέρει καλές προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Η ποιότητα των πιάτων του Pepe Aperitivo θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον, ακόμη και αν έχετε δοκιμάσει άπειρα ιταλικά μενού, εντός και εκτός Ελλάδας.

Pepe Aperitivo: ένα ιταλικό όπου πρέπει δοκιμάσεις!
Κορυφαία στιγμή είναι όταν έρχεται στο τραπέζι η κοτολέτα αλά Μιλανέζε.
Pepe Aperitivo: ένα ιταλικό όπου πρέπει δοκιμάσεις!
Dolce επιβάλλεται να πάρετε...

 

 

Τσακάλωφ 2
210 3608591
 
 
 
 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |