Εμπανάδες και humita

Με σκηνογραφία που παραπέμπει στην Αργεντινή και σε όλα τα μυστικά της κρεατόφιλης κουζίνας -με μεσογειακές επιρροές που εκπλήσσουν- εμφανίστηκε στου Ψυρρή το Che Buenos Aires.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 27.11.2008 | 00:00

To πάθοςεκφράζεται πρωταρχικά με το κόκκινοχρώμα. Σε αυτό ποντάρει και το νέοαργεντίνικο της πόλης, το CheBuenos Aires, πουστεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο νεοκλασικόκτίριο. Οι δύο αίθουσες στο ισόγειου σεταξιδεύουν στις αχανείς pampasκαι τα διακοσμητικά στοιχεία με ταμουσικά όργανα, τα καπέλα , τα δέρματα,που ντύνουν τους τοίχους και τα τραπέζιαμε χρωματιστά σχέδια που παραπέμπουνστην παραδοσιακή λατινοαμερικάνικητέχνη, μαρτυρούν το ινδιάνικο παρελθόντης χώρας.

Η ξύλινη σκάλα οδηγείστο δεύτερο επίπεδο, σε μια αίθουσα μεδερμάτινους καναπέδες, έναν τεράστιοχρυσό καθρέφτη και μεγάλη πολυτέλεια.Η αίθουσα χορού δίπλα εκφράζει το πάθοςτων milongas, που κάθε Τετάρτηκαι Κυριακή βάζει φωτιά στο τάνγκο.

Ο διάχυτος ερωτισμόςτης αργεντίνικης κουλτούρας σε συνδυασμόμε την κρεατόφιλη κουζίνα του είναι ταδυνατά χαρτιά του εστιατορίου που μιλάνεστην καρδιά του Έλληνα. Ο Ιταλο-αργεντίνοςΠαύλος Ματσιόνε, και η Ελληνο-αργεντίνασύζυγός του Μαρίνα Γράψας θέλησαν ναμεταφέρουν αυτή την αυθεντική ατμόσφαιραστο εστιατόριο που έστησαν στου Ψυρρή.Η εμπειρία τους άλλωστε από μεγάληαλυσίδα εστιατορίων στην Αργεντινήτους έδωσε την ιδέα για ένα νέο ξεκίνημαστην Αθήνα. Εδώ, όλα τα κρέατα έρχονταιαπό την Αργεντινή, το ίδιο και οιempanadas, που είναι αυθεντικάπιτάκια από φρέσκια ζύμη. Ψήνονται στοφούρνο και εσύ επιλέγεις τη γέμιση τηςαρεσκείας σου. Αρχή με παραδοσιακέςεμπανάδες με μοσχαρίσιο κρέας, που ήτανκαι η πιο νόστιμη εκδοχή. Τα humitaμε γέμιση από παραδοσιακή κρέμακαλαμποκιού βγάζουν μια γλύκα, ενώ μετο κοτόπουλο η γευστική ένταση χαμηλώνει.Στο μενού ανακαλύπτεις μια σειρά απόπάστα και ριζότι. «Η αργεντίνικη κουζίναείναι ένα μείγμα ιταλικών και ισπανικώνκαταβολών» όπως εξηγεί ο σεφ ΔημήτρηςΣάββας.

Η σαλάτα που φέρει τοόνομα του εστιατορίου προσγειώνεταιστο τραπέζι, πληθωρική και απόλυταγευστική, με ανάμεικτα λαχανικά, αβοκάντο,πιπεριές χρωματιστές, ντομάτα καιντρέσινγκ αβοκάντο. Από τα κυρίως, τηντιμητική της είχε η παγκοσμίου φήμηςαργεντίνικη μπριζόλα bifede chorizo ψημένηστη σχάρα, ένα πιάτο που δικαιώνει τηνφήμη του. Το ίδιο συνέβη και με το lomos,φιλέτο γάλακτος, που ήρθε με συνοδείασάλτσας από κρασί Malbec.Γευστικό και εξαιρετικά τρυφερό. Υπάρχει,πάντα στη σχάρα ψημένο, αλλά σε διάφορεςσυνοδευτικές εκδοχές όπως με μανιτάρια,δεντρολίβανο και μπουκέ αρωματικώνβοτάνων. Στον κατάλογο κυριαρχεί καιτο T-Bon σχάραςπου συνοδεύεται με ψητά λαχανικά, ψητήπατάτα με sour cream.Ήδη έχει στηθεί και αναμένεται ναλειτουργήσει σύντομα ο αυθεντικόςαργεντίνικος φούρνος με τα ξύλα. Από ταεπιδόρπια ξεχωρίζει το γλυκό κάστανοκαι το παραδοσιακό dulcede leche.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού