Στην Αίγλη Ζαππείου στρώνονται ήδη τα πρώτα τραπέζια μετά από μια μικρή παύση. Αυτή τη φορά το opening φέρνει νέο αέρα, νέα ομάδα και νέο όνομα. Το ολοκαίνουργιο Zappa,  έρχεται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ως all-day fine dining restaurant & bar.

Το Zappa ανοίγει επισήμως στις 18 Δεκεμβρίου και δεν έρχεται απλώς να προστεθεί στο εμβληματικό complex της Αίγλης, αλλά με σεβασμό στην ιστορία και στο κοινό της, φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο δρόμο στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.

 

To Zappa παίρνει την σκυτάλη από την Αίγλη Ζαππείου για ένα γαστρονομικό take over από τον Χρύσανθο Καραμολέγκο

 

Μια από τις εκπλήξεις του Zappa ειναι σίγουρα πως φέρει την υπογραφή ενός σεφ που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια, έχοντας όμως διατηρήσει πάντα ζωντανό το αποτύπωμά του στη γαστρονομική σκηνή: του Χρύσανθου Καραμολέγκου. Ο ίδιος, μαζί με τον Βίκτωρα Κουρούπη, την Ντενίσα Βαρχόλοβα και τη σταθερή συνεργάτιδα του, Γεωργία Παπαιωάννου, διασχίζοντας μια διαδρομή που άφησε ιστορία στο χώρο των εστιατορίων με πιο πρόσφατη το βραβευμένο με δύο αστέρια FNL Anama της Γιάλοβας, έρχεται στην Αίγλη για να υπογράψει ένα νέο κεφάλαιο.

 

To Zappa παίρνει την σκυτάλη από την Αίγλη Ζαππείου για ένα γαστρονομικό take over από τον Χρύσανθο Καραμολέγκο
Mια από τις πρώτες εκπλήξεις είναι ο ανανεωμένος χώρος με αλλαγές στην διακ΄σομηση που αποπνέουν τη νέα φιλοσοφία που φέρνει το Zappa στο συγκρότημα της Αίγλης

 

Το όνομά του είναι συνώνυμο της ελληνικότητας, της πληθωρικής γεύσης, και της μαγειρικής που παραμένει ανάλαφρη και ανεξάντλητα δημιουργική, όπως είναι και ο ίδιος.Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος δεν πιστεύει στα επιτηδευμένα concept, αλλά στην εμπειρία του νόστιμου. Παρότι οι επιρροές του είναι πολλές και ταξιδεύουν από τις μακρινές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, καταφέρνει κάτι σχεδόν παράδοξο και μαγικό: όλα του τα πιάτα να έχουν ελληνική ψυχή. 

Απόλυτα φρέσκο και εξαιρετικά ελαφρύ, γεμάτο μυρωδικά, ζωηρές βινεγκρέτ και σάλτσες που έχουν προσωπικότητα, κάθε ένα πιάτο μένει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει.Το χώρο του Zappa συμπληρώνουν ένα cocktail bar το οποίο έχει αναλάβει ο κορυφαίος των κλασικών κοκτέιλ, Θοδωρής Πύριλλος, αλλά και ένα wine bar, με μια εξαιρετική λίστα ελληνικών και ξένων κρασιών.

 

Το Zappa δεν φιλοδοξεί να γίνει απλώς ένας ακόμη γαστρονομικός προορισμός. Έρχεται να μας θυμίσει κάτι βασικό και πολύτιμο: ότι το φαγητό είναι πάνω απ’ όλα μια όμορφη στιγμή που την μοιράζεσαι. Και στο Zappa, αυτή η στιγμή γίνεται καθημερινότητα.Από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου (και με τα πρώτα events να είναι ήδη sold-out) το Zappa θα διεκδικήσει τη θέση του στη λίστα των εστιατορίων που θα συζητηθούν με τη νέα χρονιά. 

 

 

Οδηγός Γεύσης