Το Yayu βρίσκεται στην Αιθιοπία και είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό δάσος στον κόσμο για τη διατήρηση των άγριων καλλιεργειών καφέ. Από το όνομα, λοιπόν, μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό το coffee spot εμπνέεται και ταυτόχρονα εκφράζει την παγκόσμια κουλτούρα του καφέ. Μια κουλτούρα με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος εκείνων των μακρινών σημείων του πλανήτη όπου φυτρώνουν κάποιες από τις πιο σπάνιες και ιδιαίτερες ποικιλίες.

 

Το Yayu φέρνει στη γειτονιά των Εξαρχείων ένα κομμάτι αυτού του πολιτισμού, επιλέγοντας προσεκτικά ποικιλίες από όλο τον κόσμο, και μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία roasteries, όπως η «Cafetierra», δημιουργεί μια γευστική εμπειρία καφέ που ξεχωρίζει. Κάθε τόσο φιλοξενεί guest coffees για να μπορείς να κάνεις τη γευσιγνωσία σου στο κεφάλαιο specialty, δοκιμάζοντας συνεχώς κάτι νέο. Εξαιρετικές και οι προτάσεις σε καφέ φίλτρου – οι λάτρεις του είδους επιτέλους θα βρουν εδώ αρωματικά και γευστικά προφίλ που αναδεικνύονται στην εκχύλιση των φρεσκοκομμένων κόκκων.

 

YAYU

 

Άλλωστε, στο Yayu ο καφές είναι μια προσωπική εμπειρία, όπως οφείλει να είναι, και κάθε κούπα είναι μια ατομική εμπειρία. Η ομάδα των baristi ξέρει πώς να εξυπηρετεί με έναν τρόπο που αφορά μόνο εσένα, προτείνοντας τον καφέ που σου ταιριάζει. Αυτό από μόνο του κάνει αυτό το στέκι αγαπημένο. 

 

Κι έπειτα αυτός ο χώρος δεν είναι απλώς ένα καφέ, είναι μια δυναμική πλατφόρμα για ανερχόμενους καλλιτέχνες, που αντανακλά τον δημιουργικό παλμό της Αθήνας μέσα από εκθέσεις φωτογραφίας, μόδας, ζωγραφικής και γενικότερα εγχώριας τέχνης. Ταυτόχρονα, το Yayu ετοιμάζει και μια άλλη πλευρά, δημιουργώντας ένα cozy, creative working space. 

 

Στέκι για εργασία ή διάβασμα, για βόλτα ή διάλειμμα από τη δουλειά, το Yayu είναι ένας χώρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι νιώθουν ξεχωριστοί.

 

YAYU

 

Εμμανουήλ Μπενάκη 40, 210 3806686

www.yayucoffee.gr

Οδηγός Γεύσης