Κι όμως, η αληθινή, η ιταλική πίτσα όχι μόνο δεν σε φουσκώνει αλλά σε αφήνει με μια ευχάριστη αέρινη αίσθηση που στο V1935 αποτελεί κομμάτι της εμπειρίας σου. Στο roof garden του ιστορικού κτιρίου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ο Λευτέρης Τσαουσάκης έχει καταφέρει να κάνει ακόμα και τους ψαγμένους Ιταλούς να μιλούν για τη δουλειά του, και όχι τυχαία. 

 

Με βαθιά γνώση και μια σχεδόν εργαστηριακή προσέγγιση, ο σεφ έχει εξελίξει την ιταλική γαστρονομία σε προσωπική φιλοσοφία. Το ζυμάρι φτιάχνεται από άλευρα υψηλής ποιότητας και ωριμάζει 48 ώρες, ακολουθώντας τη μέθοδο biga. Η μακρά ζύμωση επιτρέπει στο ζυμάρι να «ξεκουραστεί» και να αναπτυχθεί σωστά, κάνοντάς το ελαφρύ και εύπεπτο, αφήνοντας μόνο την απόλαυση της γεύσης και τίποτ’ άλλο.

 

V1935 roof garden: Ιδιαίτερες ιταλικές γεύσεις και μια πίτσα που δεν σε φουσκώνει

 

Αυτή η φιλοσοφία της υψηλής τεχνικής που συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα συνεχίζεται σε όλο το μενού, το οποίο φέτος εμπλουτίζεται με νέα πιάτα. Το κοτόπουλο στη γάστρα, σιγομαγειρεμένο για τέσσερις ώρες με πορτσίνι, στρατσιατέλα και τρούφα, σερβίρεται με παπαρδέλες και μοιάζει με μικρή τελετουργία. Η trippa alla romana –η ιταλική εκδοχή του πατσά που δεν θα βρεις σε άλλο ιταλικό– έρχεται ψιλοκομμένη μέσα σε φοκάτσια και τρώγεται με τα χέρια, δίνοντας απλόχερα μια αίσθηση comfort απόλαυσης. 

 

Η αγαπημένη carbonara παραμένει σημείο αναφοράς, όμως η εκδοχή με καπνιστή πέστροφα ανοίγει έναν εντελώς νέο δρόμο στη γεύση. Τα νιόκι με γκοργκοντζόλα, παντζάρι και καρύδι είναι ένας συνδυασμός που πρέπει να γευτείς, ενώ η cacio e pepe του καταλόγου απογειώνεται με δέκα διαφορετικά είδη πιπεριού απ’ όλο τον κόσμο, μια λεπτομέρεια που αλλάζει εντελώς ένα κλασικό πιάτο.

 

V1935 roof garden: Ιδιαίτερες ιταλικές γεύσεις και μια πίτσα που δεν σε φουσκώνει

 

Και μετά έρχονται οι πίτσες: 15 διαφορετικές εκδοχές, καθεμιά με δική της προσωπικότητα. Από την πίτσα με σπανάκι, ρικότα και λάδι πορτοκαλιού μέχρι την πίτσα με ragu και πεκορίνο ρομάνο, την κλασικά ακαταμάχητη επιλογή με μορταδέλα, φιστίκι, ρικότα, και τη νέα δημιουργία με μανιτάρια, ρικότα τρούφας, τηγανητό κρεμμύδι και κοτόπουλο, κάθε συνταγή είναι μια μικρή μελέτη γεύσης. Όλα αυτά συνδυάζονται με κάποιο από τα κρασιά της προσεγμένης λίστας ή με ένα δημιουργικό κοκτέιλ –signature ή κλασικό– σε ένα αξεπέραστο pairing γεύσης.

 

Στο V1935, η ιταλική κουζίνα ερμηνεύεται με μοναδικό τρόπο. Ο Λευτέρης Τσαουσάκης χτίζει γευστικές εμπειρίες επενδύοντας σε χρόνο, έμπνευση και γνώση. Το αποτέλεσμα είναι μια γαστρονομική πρόταση που όταν τη δοκιμάσεις για πρώτη φορά σε κερδίζει για πάντα.

 

Βουλής 29, Σύνταγμα, 211 1821935

www.v1935.gr

Facebook: V1935 Roof Garden

Instagram: v1935_roof_garden

Οδηγός Γεύσης