Το Τουκάν, το αγαπημένο μας μεζεδοκαφενείο, παραμένει ένα από τα καινούργια εναλλακτικά στέκια, όπου απολαμβάνεις κάθε στιγμή απλώς και μόνο γιατί μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. 

 

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαλαρή θα πιεις τον πρωινό σου καφέ, θα τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ το μεσημέρι ή θα καταλήξεις να μοιράζεσαι με την παρέα μεζεδάκια και τσίπουρο, τιμώντας την αυθεντική ελληνική διασκέδαση.

 

Το μενού που κάθε τόσο ανανεώνεται για να ακολουθεί τις ορέξεις κάθε εποχής αλλά και τις δικές μας έχει γεύσεις που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις την ποιότητα των υλικών αλλά και τη σπιτική φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από κάθε συνταγή. 

 

Στον ανανεωμένο κατάλογο θα βρεις μια φοβερή φέτα παναρισμένη με βιολογικά κορν φλέικς και βρόμη, που συνοδεύεται με τσάτνεϊ ντομάτας αρωματισμένο με κύμινο – από εκείνα τα πιάτα που μπαίνουν στη μέση και εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα.

 

Στον ανανεωμένο κατάλογο θα βρεις μια φοβερή φέτα παναρισμένη με βιολογικά κορν φλέικς και βρόμη, που συνοδεύεται με τσάτνεϊ ντομάτας αρωματισμένο με κύμινο – από εκείνα τα πιάτα που μπαίνουν στη μέση και εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα. Ο χοιρινός λαιμός στην κατσαρόλα με σάλτσα λιαστής ντομάτας, πελτέ και πιπεριά Φλωρίνης σερβίρεται με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με φρέσκο μοσχοκάρυδο και είναι must try – και μάλλον δεν θα θέλεις να το μοιραστείς με κανέναν. 

 

Τουκάν μεζεδοκαφενείο
Εξαιρετικό και το πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο κιμά σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί που καλύπτεται με τυρί και αυγό μάτι. Φωτο: Θάλεια Ιωάννου

 

Εξαιρετικό και το πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο κιμά σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί που καλύπτεται με τυρί και αυγό μάτι. Ένα πιάτο που συνδυάζει διαφορετικές γεύσεις και θα σε ενθουσιάσει. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις πένες τρικολόρε με πέστο κολοκύθας, χειροποίητο απάκι κοτόπουλο, φρέσκο δενδρολίβανο, κρεμμύδι ξερό και φρέσκο, πράσο και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.

 

Όλα συνοδεύονται από μπιρίτσα, κρασάκι ή αποστάγματα και φυσικά από τα χαμόγελα που βγαίνουν αυθόρμητα μόλις περάσεις την πόρτα του Τουκάν. Γι’ αυτό παραμένει το στέκι που μας έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν θέλουμε να περάσουμε καλά χωρίς καμία προσπάθεια.

 

Τουκάν μεζεδοκαφενείο
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαλαρή θα πιεις τον πρωινό σου καφέ, θα τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ το μεσημέρι ή θα καταλήξεις να μοιράζεσαι με την παρέα μεζεδάκια και τσίπουρο, τιμώντας την αυθεντική ελληνική διασκέδαση. Φωτο: Θάλεια Ιωάννου

 

Γεννηματά 31, Γλυφάδα, 210 9617852 
Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης