Βολτάροντας στα γραφικά στενάκια του ψυρρή, θα αντικρίσεις στην Αγίας Θέκλας το ολοκαίνουργιο all-day italian restaurant, Tartufo Cucina Ιtaliana που μοιάζει να προσγειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατευθείαν από τα δρομάκια της Ρώμης 

 

Tartufo

 

Με αύρα ιταλικής φινέτσας, το νέο εγχείρημα του Τάσου και του Δήμου Χέλμη, που εδώ συνεργάζονται με τον chef Pino Scacceri και τον executive chef Αλέξανδρο Λαζούλη, θα σε οδηγήσει σε ένα γαστρονομικό ταξίδι με πιάτα ιταλικής έμπνευσης, φτιαγμένα με φρέσκα υλικά εποχής. Ξεκινώντας με ένα brunch menu πλούσιο σε αλμυρές και γλυκές επιλογές, το Tartufo φιλοξενεί κάθε στιγμή με comfort πιάτα που μπορείς να μοιραστείς πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή να γευτείς ατομικά σε ένα dinner.

 

Tartufo: Ιταλικές γεύσεις σε έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φινέτσα

 

Η πίτσα με φρέσκο ζυμάρι ωρίμανσης 48 ωρών και η χειροποίητη pasta είναι τα σίγουρα χαρτιά που δεν γίνεται να τους αντισταθείς. Στα new entries του καταλόγου που γίνεται πιο ανοιξιάτικος λόγω εποχής είναι το γεμιστό καλαμάρι με χαβιάρι σολομού και το καρπάτσιο τόνου με παγωτό σορμπέ λεμόνι και μυρωδικά, ενώ το γεμιστό ραβιόλι με καβούρι σε ζωμό bisque σε ταξιδεύει στη μεσογειακή κουζίνα.

 

Tartufo: Ιταλικές γεύσεις σε έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φινέτσα

 

Φυσικά δεν λείπουν οι εκλεκτές προτάσεις για meat lovers όπως το rib eye, το μοσχάρι black angus και λάδι τρούφας, η αριστοτεχνική tagliata αλλά και η χοιρινή κοτολέτα σε κρούστα δημητριακών που συνδυάζει μια παραδοσιακή συνταγή με ένα σύγχρονο twist. Στα coming soon θα βρεις κι άλλες συνταγές με φρέσκα εποχικά υλικά για να δοκιμάζεις κάθε φορά κάτι καινούργιο, πάντα όμως με την ίδια υψηλή ποιότητα.

 

Στο Tartufo οι γεύσεις συνοδεύονται από επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα, ενώ τα κοκτέιλ μπορούν να πρωταγωνιστούν γύρω από μια sharing pizza ή πλάι σε ένα πιάτο pasta. Στο νέο ιταλικό στέκι μπορείς να βρεις αυτό που ταιριάζει σε κάθε επιθυμία και να το απολαύσεις μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιταλικής αριστοκρατίας.

 

Αγίας Θέκλας 9 & Πιττάκη 8, Ψυρρή 210 3315458

Instagram: tartufo.athens

Οδηγός Γεύσης