Seven Steps

Το ταξίδι του καφέ κάνει στάση στο Ίλιον.

Επτά βήματα, τόσα χρειάζονται από τον σπόρο του καφέ μέχρι τον αρωματικό espresso που απολαμβάνεις κάθε μέρα: η φύτευση του δέντρου, η συγκομιδή των κερασιών, η επεξεργασία, η αποστολή στις χώρες όλου του κόσμου, η αποθήκευση, το καβούρδισμα και η εκχύλιση. Το Seven Steps εμπνεύστηκε το όνομά του από αυτήν τη μαγική διαδικασία που περιλαμβάνει πολλή γνώση, εξειδίκευση και κυρίως αληθινή αγάπη για τον καφέ και την ιεροτελεστία που χρειάζεται ώστε να σου δώσει μια ανώτερη γεύση.

 

Το roastery-coffee shop που δημιούργησε ο Μιχάλης Κατσιαβός αναλαμβάνει τα τρία τελευταία στάδια –αποθήκευση, ψήσιμο και εκχύλιση– και το κάνει πολύ καλά, αφού ο ίδιος έχει 12 χρόνια εμπειρία στον χώρο και πλέον κουβαλάει διακρίσεις που τον κάνουν να ξεχωρίζει στον χώρο. Κάτοχος του πτυχίου Q Processing του CQI, AST trainer και πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων στην κατηγορία Barista και Brewing, ο Μιχάλης έχει κατακτήσει την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista τον Ιούνιο του 2018, ενώ ετοιμάζεται να διαγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2023 με στόχο και πάλι την εκπροσώπηση της χώρας μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

 

Seven Steps
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Μπορείς να καταλάβεις, λοιπόν, ότι στο Seven Steps η υπόθεση «καφές» πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, ακολουθώντας τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, εξελίσσεται και τελικά φτάνει σε εμάς ως μια ιδιαίτερη εμπειρία γεύσης. Αυτή την εμπειρία μπορείς να απολαύσεις στο φλιτζάνι που θα σου σερβίρουν μέσα σε αυτόν τον φωτεινό και φιλόξενο χώρο ή στο σπίτι σου, αγοράζοντας τους αγαπημένους σου κόκκους, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και η χονδρική πώληση, ώστε να μπορείς να βρεις σε περισσότερα σημεία τα εξαιρετικά blends Seven Steps.

 

Seven Steps
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Μπορείς να ξεκινήσεις το γευστικό σου ταξίδι στoυς specialty coffees με το Hazelnut, ένα χαρμάνι από 4 χώρες προέλευσης με γεύση πραλίνας φουντουκιού και σοκολάτας, και ήπια οξύτητα, ώστε να είναι ευκολόπιοτο και γλυκό. Ακολουθεί η Κολομβία, με έναν καφέ αναερόβιας ζύμωσης και γευστικό προφίλ που θυμίζει ρούμι, η Βραζιλία, με χαρακτηριστικά που σου φέρνουν στο μυαλό τη σοκολατένια γκοφρέτα, και η Αιθιοπία, με γευστικά στοιχεία που θυμίζουν βερίκοκο, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ και εσπεριδοειδή. Όλοι οι καφέδες έχουν έντονη γλυκύτητα και αφήνουν μια ευχάριστη επίγευση ώστε να γίνονται εύκολα καθημερινή συνήθεια. Άλλωστε το καβούρδισμα στο Seven Steps είναι τόσο αριστοτεχνικό, ώστε να αναδεικνύει κάθε προφίλ όπως ακριβώς του αξίζει.

 

Εκείνο όμως που πραγματικά θα σε εντυπωσιάσει, πέρα από το γευστικό ταξίδι, είναι ότι μπορείς να απολαύσεις τη διαδικασία του ψησίματος, να νιώσεις τα αρώματα και να ακούσεις τους κόκκους «να σκάνε», συμμετέχοντας σε ένα μέρος της δημιουργίας του καφέ. Μια ιστορία που γράφεται καθημερινά στο νέο roastery της Ιδομενέως, στο Ίλιον.
 

Seven Steps

 

Ιδομενέως 100, Ίλιον, 210 2620252

Οδηγός Γεύσης