Το Sapou, πιστό στην ιστορία του, που ξεκινάει από τη λατρεμένη Αντίπαρο, συνεχίζει να μας εκπλήσσει γευστικά με την αθηναϊκή version του, που βρίσκεται από το 2017 στο Παγκράτι. Ναι, και οι δύο άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτό το εστιατόριο, ο Γιάννης, στην κουζίνα, και η γυναίκα του, η Φιλιώ, που σε υποδέχεται στη φωτεινή σάλα, έχουν πάθος γι’ αυτό που κάνουν κι αυτό φαίνεται σε όλα.

 

Sapou
Στην ατμόσφαιρα, όπου κάθε λεπτομέρεια, από τα έπιπλα μέχρι τα διαλεγμένα διακοσμητικά, σε κερδίζει με τη ζεστασιά της αλλά και με την ιδιαίτερη art de la table που παρουσιάζει.

 

Στην ατμόσφαιρα, όπου κάθε λεπτομέρεια, από τα έπιπλα μέχρι τα διαλεγμένα διακοσμητικά, σε κερδίζει με τη ζεστασιά της αλλά και με την ιδιαίτερη art de la table που παρουσιάζει· στο χαμόγελο των ανθρώπων που ξέρουν να δείχνουν τη φιλοξενία τους· και φυσικά στις γεύσεις που σε μαγεύουν με τη δημιουργικότητά τους αλλά και με την ποιότητα των υλικών που αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη δοκιμή.

 

Η διεθνής κουζίνα με ασιατικές επιρροές ξετυλίγεται σε ένα μενού που μπορείς να απολαύσεις με έναν comfort τρόπο, παρότι το γευστικό επίπεδο είναι αυτό του fine dining. Θα ξεκινήσεις με τη μους καπνιστής μελιτζάνας με πούδρα sumak και naan bread αλλά και με την καβουροσαλάτα με βασιλικό καβούρι, σάλτσα ponzu, μαγιονέζα sweet chili, αβοκάντo, μάνγκο και αγγούρι. Ο κατάλογος τιμά την ωμοφαγία με προτάσεις όπως το καταπληκτικό ταρτάρ με φρέσκια ελληνική γαρίδα, ψητή καυτερή πιπεριά και τριμμένο φουντούκι ή η καραβίδα sashimi με kosho μανταρίνι και lime. Αν έχεις εντυπωσιαστεί ήδη, μπορείς να αντιληφθείς ότι τα κυρίως πιάτα είναι κι αυτά μια εντυπωσιακή πρόταση. Πρέπει να δοκιμάσεις τον ελληνικό μαύρο χοίρο με char siu bbq sauce αλλά και το Beef Ragu Fettuccine με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, μπέικον και παρμεζάνα.

 

Sapou
Η διεθνής κουζίνα με ασιατικές επιρροές ξετυλίγεται σε ένα μενού που μπορείς να απολαύσεις με έναν comfort τρόπο, παρότι το γευστικό επίπεδο είναι αυτό του fine dining.

 

Στη συνολική εμπειρία έρχονται να προστεθούν τα signature cocktails του μπαρ που ταιριάζουν με τα πιάτα και απογειώνουν τη γεύση. Άλλωστε η μπάρα του Sapou μπορεί να φιλοξενήσει συναντήσεις που συνδυάζουν φαγητό και ποτό, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στην αληθινή απόλαυση. 

 

Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, 210 7230626 

www.sapou.gr

Facebook: Sapou

Instagram: sapou 

Οδηγός Γεύσης