Ακόμα κι αν δεν είσαι τύπος των κανόνων, στο Rule of 4M θα αγαπήσεις τη σημασία τους μόλις απολαύσεις την πρώτη γουλιά από τον καφέ σου. Έναν καφέ που ακολουθεί πιστά τα 4Μ της ιταλικής παράδοσης στη δημιουργία espresso. 

 

Miscela,δηλαδή σωστό χαρμάνι, macinadosatore, δηλαδή κατάλληλη μηχανή άλεσης, macchina per espresso (η μηχανή του espresso) και mano που αναφέρεται στον εκπαιδευμένο barista, ο οποίος θα βάλει το χεράκι του για να προσφέρει ένα ιδιαίτερο φλιτζάνι. Σε αυτές τις τέσσερις προϋποθέσεις για ξεχωριστό καφέ το 4Μ προσθέτει μία ακόμα συνθήκη, που είναι το νερό, και μάλιστα την αποτυπώνει στην τοιχογραφία του χώρου.

 

Rule of 4M
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Όλη αυτή η εξειδίκευση αλλά και η βαθιά γνώση εκφράζεται στη γεύση των διαφορετικών blends που προσφέρει το Rule of 4M. Στη ροή πρωταγωνιστεί ένα signature χαρμάνι με 3 Βραζιλίες που ψήνεται από ελληνικά roasteries, ενώ κάθε τόσο εναλλάσσονται οι μονοποικιλιακοί για να υπάρχει συνεχώς κάτι νέο να δοκιμάσεις. Κι όταν λέμε «κάτι», εννοούμε 6-7 διαφορετικούς καφέδες με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Από την ψαγμένη Geisha μέχρι κόκκους αναερόβιας ζύμωσης, υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να αλλάξει τη γευστική σου συνήθεια. 

 

Μαζί με το γρήγορο εσπρεσάκι θα απολαύσεις χειροποίητα σαντουιτσάκια με μπριός φτιαγμένα με μεράκι και υλικά από μπακάλικο της γειτονιάς. Πρέπει να δοκιμάσεις το παστράμι με λιαστή ντομάτα και κατίκι Δομοκού αλλά και τον συνδυασμό με χειροποίητη μαρμελάδα σύκο, γαλοπούλα και ημίσκληρο τυρί Ρούμελης. Το ίδιο ποιοτικές και οι γλυκές προτάσεις, όπως οι homemade μπάρες, τα cinnamon rolls και η babka.

 

Το Rule of 4M φιγουράρει στον πράσινο οδηγό Michelin, και όχι άδικα. Γιατί εδώ η ποιότητα και η γεύση είναι απαράβατος κανόνας.

 

Rule of 4M
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Αγίου Σπυρίδωνος 5, Παγκράτι, 211 162560, Instagram: rule_of_4m

Οδηγός Γεύσης