Την Πέμπτη 29 Μαΐου, ο Proveleggios φιλοξενεί την Mama Feyrouz για ένα ξεχωριστό  δείπνο. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συνεργασιών όπου ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης θα συναντά, στο πιάτο, ανθρώπους της γεύσης με ξεχωριστή, αυθεντική ταυτότητα - όχι απαραίτητα «σεφ» με την παραδοσιακή έννοια, αλλά δημιουργούς που βλέπουν το φαγητό ως πολιτισμική πράξη: nomad cooks που στήνουν θεματικά δείπνα σε απρόσμενους χώρους, καλλιτέχνες που παντρεύουν την αρχιτεκτονική με τη μαγειρική.

 

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να αναδεικνύεται όχι μόνο το μενού, αλλά και η ατμόσφαιρα - το όλον της εμπειρίας. Η αρχή δεν θα μπορούσε να είναι πιο ουσιαστική: Η μαγείρισσα πίσω από το αγαπημένο Feyrouz, ένα από τα πιο επιδραστικά street food spots της Αθήνας.

 

Proveleggios × Mama Feyrouz: Παράδοση και δημιουργικότητα στο ίδιο τραπέζι
Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης.

 

Η Mama Feyrouz δεν χρειάζεται συστάσεις. Με ρίζες από την Αντιόχεια και προσωπική διαδρομή γεμάτη ιστορίες και μυρωδιές, έχει καταφέρει να μετατρέψει τη νοσταλγία σε γεύση - με τρόπο απλό, αυθεντικό, αφοπλιστικό, όπως ακριβώς είναι και το φαγητό που ετοιμάζει.

 

Η προσέγγισή της στη μαγειρική αγγίζει κάτι που μας αφορά βαθιά - δημιουργεί μια ουσιαστική συγγένεια. «Δεν μας ενώνει μόνο η αγάπη για τη γεύση, αλλά και ο τρόπος που βλέπουμε τη μαγειρική: ως μεταφορά μνήμης στο τώρα», σημειώνει ο Αλέξανδρος. Και οι δύο μάγειρες, παρότι εκφράζονται με διαφορετικά μέσα, πιστεύουν στην αλήθεια της γεύσης, στο ότι μια κουταλιά μπορεί να αφηγηθεί μια ολόκληρη ιστορία - είτε αυτή γεννήθηκε στην Αντιόχεια είτε στο κέντρο της Αθήνας.

 

Proveleggios × Mama Feyrouz: Παράδοση και δημιουργικότητα στο ίδιο τραπέζι

 

Στο μενού, πιάτα της Feyrouz στέκονται δίπλα σε umami εκδοχές του Proveleggios – σε συνομιλία. Όλα σερβίρονται ως κοινό τραπέζι, με τις δύο κουζίνες να λειτουργούν σαν συνέχεια η μία της άλλης.

 

Την εμπειρία συμπληρώνει ένα προσεκτικά επιμελημένο bridging με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα ήπιας παρέμβασης, από τον Perry Παναγιωτακόπουλο, που έχει επιμεληθεί ειδικά για τη βραδιά.

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και το event πραγματοποιείται μόνο για ένα βράδυ.

Η άφιξη για όλους είναι στις 21:00 ακριβώς, καθώς το δείπνο θα σερβιριστεί ταυτόχρονα για όλους τους καλεσμένους - σαν ένα μεγάλο, κοινό τραπέζι. Δεν είναι απλώς κράτηση. Είναι κάλεσμα.

Τιμή: Το ειδικό μενού της βραδιάς διαμορφώνεται στα 45€ ανά άτομο. Το προαιρετικό bridging  με την υπογραφή του Perry Παναγιωτακόπουλου στα 20€ ανά άτομο.

Για κρατήσεις: 210 5234749 / DM στο @proveleggiosathens

Οδηγός Γεύσης