O σεφ Δημήτρης Πυλιώτης δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό (έχει αναδειχθεί τρεις συνεχόμενες χρονιές Greek Gastronomy Ambassador από τον Οργανισμό Greek Taste beyond border που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού). Στο εστιατόριό του στο Μαϊάμι προσφέρει γεύσεις της δικής μας παράδοσης, κατακτώντας βραβεία και διακρίσεις που κάνουν τη φήμη της γαστρονομίας μας να ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

 

Το ίδιο καταφέρνει και μέσα από το Podeidon Ocean View, το εστιατόριο που δημιούργησε το 2020 στην Καλαμάτα, επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής του για να προσφέρει όλη του τη γνώση και τη δημιουργική ματιά. Και είναι ιδιαίτερα δημιουργικό αυτό που θα συναντήσεις στο εστιατόριο της Καλαμάτας. Με φόντο τα γαλάζια νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου ο σεφ ξεδιπλώνει τη μαεστρία του μέσα από πιάτα που αναδεικνύουν τον πλούτο της γης και της θάλασσας σε αυτήν τη γωνιά της Ελλάδας. 

 

Poseidon Ocean View: Αντιπροσωπεύει το μέλλον την ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας

 

Το ταρτάρ αστακού, η συναγρίδα με κρούστα κολοκυθόσπορου, το φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο σε miso sauce, κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και μέλι Ταΰγετου αλλά και μια σειρά από πιάτα που τέσσερις φορές τού χάρισαν τον τίτλο του Chef Champion  (iron chef) στον διαγωνισμό «Chef Showdown» που μαγειρεύει για το Μiami heat NBA, είναι οι γευστικές εκπλήξεις που σε περιμένουν στο Podeidon Ocean View.

 

Poseidon Ocean View: Αντιπροσωπεύει το μέλλον την ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας

 

Μαζί τους θα απολαύσεις εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και φυσικά την απόλυτη ηρεμία που σου χαρίζουν η θάλασσα και η προσεγμένη ατμόσφαιρα του γευστικού αυτού παράδεισου. Ο Δημήτρης Πυλιώτης δεν αντιπροσωπεύει επάξια μόνο την ελληνική κουζίνα αλλά και την ουσία της ελληνικής φιλοξενίας, γι’ αυτό η εμπειρία στο Poseidon Ocean View είναι από αυτές που σε κάνουν να αφεθείς, απολαμβάνοντας αυθεντική περιποίηση και φροντίδα που όσο κι αν αγγίζει την πολυτέλεια παραμένει made in Greece.

 

Poseidon Ocean View: Αντιπροσωπεύει το μέλλον την ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας
O σεφ Δημήτρης Πυλιώτης

 

Ναυαρίνου 119, Καλαμάτα, 2721 025590, https://poseidonkalamata.com, Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης