Ζεστός καφές, αχνιστή σοκολάτα, μυρωδάτο τσάϊ κι ένα γλυκάκι χειροποίητο και λαχταριστό να λιώνει στο στόμα: Αυτός μπορεί να είναι ο ορισμός της χειμωνιάτικης ευτυχίας και το Πορτατίφ τη μοιράζει απλόχερα.

 

Ο Τάσος Λύτρας έχει δημιουργήσει ένα στέκι που μας έχει κερδίσει με την κουκλίστικη ατμόσφαιρα, τις φίνες γεύσεις και τις ρομαντικές λεπτομέρειες. Και μην ακούσω «δεν πιστεύω στον ρομαντισμό» γιατί αυτό δεν ισχύει. Ή, ακόμα κι αν ισχύει, το Πορτατίφ θα σου αλλάξει άποψη. Χρειάζεται ρομαντισμός για να προσφέρεις γλυκά φτιαγμένα με φροντίδα και προσοχή, αγνά υλικά και μπόλικη δημιουργική διάθεση.

 

Οι βιτρίνες γεμίζουν καθημερινά με φρέσκα κέικ σε διαφορετικές dessert εκδοχές, όπως red velvet, pistachio, carrot, που σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις κάτω από τη frosting επικάλυψη. Όλα φτιαγμένα στο Πορτατίφ Factory, τον χώρο όπου συμβαίνει όλη η μαγεία της ζαχαροπλαστικής. Εξαιρετικό το αυθεντικό τιραμισού αλλά και η lemon pie με καμένη μαρέγκα που μοιάζει με αληθινό στολίδι.

 

Πορτατίφ
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Φυσικά, δεν γίνεται να μη συνοδεύσεις τον καφέ σου με κάποιο από τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν που βρίσκεις πάντα ολόφρεσκα για να επιλέξεις αυτό που προτιμάς: βουτύρου, σοκολάτας, créme patisserie, φιστίκι ή ό,τι άλλο έχει βγει από τον φούρνο του Πορτατίφ. Φτιαγμένα ειδικά για τις πρωινές λιγούρες είναι τα cinnamon rolls αλλά και μια σειρά από επιλογές σε ζύμες, που εννοείται ότι ανοίγονται με το χέρι στο εργαστήριο του Πορτατίφ. Ακόμα και όσοι ξεκινούν τη μέρα τους με αλμυρές γεύσεις, θα βρουν προτάσεις που θα λατρέψουν.

 

Η γαλλική ζαχαροπλαστική εκπροσωπείται μέσα από πολλά κλασικά γλυκά και αυτό σημαίνει πως η όψη τους κλέβει το βλέμμα προτού ακόμα η γεύση τους κερδίσει την καρδιά σου. Άλλωστε, όπως λέει η ομάδα του Πορτατίφ, η ζαχαροπλαστική διαφέρει από τη μαγειρική γιατί συνδυάζει χημεία, γεύση και ομορφιά!

 

Σίνα 21, 210 3621866

Facebook: portatifcafe

Instagram: portatifcafe

Πορτατίφ factory: Μαυρομιχάλη 81, Εξάρχεια, 210 3645264

Οδηγός Γεύσης