Το Polpo, ακριβώς απέναντι από τη λαχαναγορά του ρέντη, κατάφερε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, ενάμιση χρόνο πριν, να γίνει talk of the town. Ήταν το επιχειρηματικό βήμα στην εστίαση της οικογένειας Κατσικάκη που για δύο δεκαετίες διαπρέπει στην αγορά του φρέσκου ψαριού, προμηθεύοντας με τα πιο φρέσκα και λαχταριστά της ελληνικής υπεύθυνης αλιείας τα καλύτερα μαγαζιά ψαροφαγίας στην Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στο εξωτερικό. 

 

Η πρώτη ύλη είναι η καλή αρχή, είναι όμως και το μεράκι τους, το πάθος τους για τη φιλοξενία και τη μαγειρική και η τιμιότητα σε κάθε τους απόφαση, από τις τιμές και τα πιάτα του καταλόγου μέχρι τη διευρυμένη λίστα κρασιών. Με ανεπιτήδευτη διακόσμηση και φιλόξενο προσωπικό, το Polpo είναι από εκείνα τα εστιατόρια που μιλάνε στην καρδιά σου με την πρώτη.

 

Polpo: Γεύση που μιλάει στην καρδιά σου
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ανοιχτό από το μεσημέρι, στα τραπέζια του θα βρεις (αν κλείσεις εγκαίρως) εργάτες που τελειώνουν βάρδια και επισκέπτονται το Polpo για την ψαρόσουπα-βάλσαμο, corporate κοινό που ξεκλέβει δυο ώρες για ψαροφαγία περιωπής και μεγάλες παρέες που απολαμβάνουν ωμά, τηγανητά, μαγειρευτά και ψητά ψάρια και θαλασσινά, την ντομάτα, που όμοιά της δεν θα βρεις εύκολα, τα όστρακα και τις πάστες. 

 

Η ομάδα του Polpo –ή μάλλον η οικογένεια που κρατάει την παράδοση της ψαροφαγίας– δεν επαναπαύεται ποτέ. Συχνά στο μενού μπαίνουν προσθήκες που απογειώνουν τη συνολική εμπειρία. Αχνιστά μεγάλα ψάρια που μοιράζονται οι παρέες, οι γαρίδες Κοιλάδας, τα αχνιστά καλαμάρια αλλά και οι καραβίδες γίνονται γευστικές εκπλήξεις που δίνουν σε κάθε στιγμή την αξία που της αναλογεί: απόλαυση που μοσχομυρίζει θάλασσα.

 

Τζων Κέννεντι 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, 210 7104578

Ιnstagram: polpoathens

Οδηγός Γεύσης