Pizza Days: Μία γευστική εμπειρία βγαλμένη από την ιταλική κουζίνα και την ελληνική γαστρονομία

Το Pizza Days άνοιξε και στον Άγιο Δημήτριο, σε έναν σύγχρονο και φωτεινό χώρο με την αίσθηση εσωτερική αυλής.

Το όνομα Pizza Days έχει μια απλότητα και μια ειλικρίνεια που σε οδηγούν μέχρι τα Άνω Λιόσια κάθε φορά που θέλεις να γευτείς καθημερινή ιταλική κουζίνα. Βασισμένο στην ίδια φιλοσοφία της οικειότητας αυτό το όνομα δημιούργησε έναν νέο χώρο στον Άγιο Δημήτριο που θα σε ενθουσιάσει όχι μόνο γιατί βασίζεται πάνω στις σταθερές αξίες του brand αλλά και για όλα τα νέα στοιχεία που θα συναντήσεις στον σχεδιασμό και το στήσιμο.

 

Pizza Days: Μία γευστική εμπειρία βγαλμένη από την ιταλική κουζίνα και την ελληνική γαστρονομία

 

Ευρύχωρο και φωτεινό το Pizza Days του Αγ. Δημητρίου σε καλωσορίζει σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί το πράσινο, με φυτά που βρίσκονται σε κάθε γωνιά δίνοντας την αίσθηση μια εσωτερικής αυλής που το μόνο που τη χωρίζει από τον εξωτερικό χώρο είναι η τεράστια τζαμαρία. Παστέλ χρώματα, άφθονο ξύλινο στοιχείο, vintage λεπτομέρειες κι ένα ασπρόμαυρο δάπεδο-σκακιέρα συνδυάζονται αρμονικά. Κι αυτή η αρμονία -που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση- είναι που τελικά σου ανοίγει την όρεξη να γευτείς με ακόμα καλύτερη διάθεση τα πιάτα του μενού.

 

Pizza Days: Μία γευστική εμπειρία βγαλμένη από την ιταλική κουζίνα και την ελληνική γαστρονομία

 

Η ανοικτή κουζίνα (στην οποία μας έχει συνηθίσει το Pizza Days από τον πρώτο χώρο) είναι αυτή που θα σε κάνει να χαζέψεις για ώρα τον τρόπο παρασκευής της χειροποίητης ζύμης πριν αυτή μπει στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο για να καταλήξει στο τραπέζι σου. Λεπτή ή πιο αφράτη (στην πιο ελληνική εκδοχή της) η βάση αυτή θα φιλοξενήσει συνδυασμούς υλικών που θα σε ενθουσιάσουν. Συνδυασμοί οι οποίοι είτε βασίζονται στην ιταλική παράδοση, είτε προκύπτουν από τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας για να ενώσουν στο ίδιο τραπέζι τόσο τους λάτρεις της made in Italy γεύσης με εκείνους που προτιμούν την ελληνοποιημένη εκδοχή της.

 

Δίπλα στην κλασική Μαργαρίτα που όλοι αγαπάμε, θα βρεις και την alla italia πρόταση με φρέσκια μοτσαρέλα, λάδι και φύλλα βασιλικού. Στα must try, η Cheddar με μπέικον και μανιτάρια αλλά και η Hot με πεπερόνι, κρεμμύδι, σουτζούκι, σπιανάτα, καυτερή πιπεριά και ταμπάσκο, ενώ δε λείπουν οι light επιλογές με κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Στις γεύσεις που φέρουν την ιταλική υπογραφή θα βρεις την Τρούφα με μοτσαρέλλα, σαλάμι Μιλάνο, παρμεζάνα, λάδι μαύρης τρούφας και ντοματίνια, αλλά και προσούτο με τυρί προβολόνε, πρόβειο προσούτο, σπαράγγια, πιπεριές και φύλλα βασιλικού.

 

Pizza Days: Μία γευστική εμπειρία βγαλμένη από την ιταλική κουζίνα και την ελληνική γαστρονομία

 

Ξεκινώντας τη γευστική εμπειρία στο Pizza Days θα σε συνοδεύσει κάποια από τις δροσερές σαλάτες όπου υλικά από την Ιταλία συνδυάζονται με premium ελληνικά προϊόντα σε φανταστικές συνταγές. Η Μαστέλο με τυρί Μαστέλο Χίου, αποξηραμένα σύκα, καρύδια, ρόδι, σουσάμι ή η Ιταλική με μοτσαρέλα μπουράτα, παξιμάδια χαρουπιού, πέστο ρόκας, ντοματίνια, αγγούρι και σος βαλσάμικο είναι κάποιες από τις επιλογές της κατηγορίας Insalata που θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Ενώ στις προτάσεις των ζυμαρικών θα βρεις τη γνήσια ιταλική καρμπονάρα με αβγό και γκουαντζιάλε, την polpette με κεφτεδάκια γεμισμένα με μοτσαρέλα αλλά και την Asparagi με σπαράγγια, κοτόπουλο, philadelphia και κουκουνάρια καθώς και το μοναδικό κριθαρότο με οσομπούκο.

 

Pizza Days: Μία γευστική εμπειρία βγαλμένη από την ιταλική κουζίνα και την ελληνική γαστρονομία

 

Στo Pizza Days, οι ημέρες κάθε Σαββατοκύριακο ξεκινούν από νωρίς με brunch που μπορείς να απολαύσεις από τις 12 έως τις 3 επιλέγοντας ανάμεσα σε αβγά ποσέ, pizza rolls ή σάντουιτς φτιαγμένα με το ζυμάρι της pizza και να συνοδεύσεις με τον εξαιρετικό καφέ ή κάποιο από τα Smoothies που θα σε γεμίσουν ενέργεια (το Ω3 με αχλάδι, μπανάνα, φουντούκια, λιναρόσπορο, γιαούρτι, γάλα και μέλι είναι σίγουρα ένα από αυτά). Στο μενού, οι vegan επιλογές έχουν τον δικό τους ξεχωριστό κατάλογο με προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας ενώ η συνήθεια του apperitivo τιμάται δεόντως με δροσερά cocktail που θα συνοδεύσεις με ποικιλίες αλλαντικών και τυριών ή με πιάτα που θα συμπληρώσουν γευστικά το ποτό σου.

 

Pizza Days: Μία γευστική εμπειρία βγαλμένη από την ιταλική κουζίνα και την ελληνική γαστρονομία

 

Όλες οι προτάσεις του Pizza Days έρχονται και σπίτι σου με delivery που λειτουργεί καθημερινά 12-12:30, (γιατί εδώ το ελληνικό τρίπτυχο μπάλα, πίτσα, μπίρα έχει τη δική του θέση). Απ' την άλλη τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο μάλλον θα σε τραβήξουν στον Άγιο Δημήτριο για μια βόλτα που έχει απ' όλα: ιταλική παράδοση, ελληνική οικειότητα και ένα περιβάλλον που θα σου ανοίξει την όρεξη για καλές γνώριμες γεύσεις!

 

Info

Ανδρέα Παπανδρέου 2, Άγιος Δημήτριος, 210 975 5593

Facebook: Pizza Days - Agios Dimitrios


Πηνειού 38, Άνω Λιόσια, 210 2482464

Facebook: Pizza Days - Ano Liosia

Instagram: @pizza_days

 

Οδηγός Γεύσης