Tο Ovio δεν είναι ένα ακόμα ιταλικό εστιατόριο του κέντρου. Είναι μια ιδιαίτερη ματιά πάνω στην ιταλική παράδοση, δοσμένη μέσα από τεχνική, φαντασία και τη βαθιά γνώση του Πάνου Ιωαννίδη, ενός σεφ που μπορεί να μετατρέψει τα πιο κλασικά πιάτα σε νέες, απρόσμενες εμπειρίες.
Η κουζίνα του Ovio ήταν πάντα δημιουργική, με ενδιαφέροντα twists που κάνουν τη διαφορά και τα νέα πιάτα που ήρθαν να προστεθούν στο μενού επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και όσα μας έχουν κάνει να τοποθετούμε το Ovio ψηλά στη λίστα μας. Ανάμεσα στις προτάσεις που ξεχωρίζουν βρίσκουμε τα agnolotti γεμιστά με ragu –ένα comfort πιάτο που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην παράδοση και τη μοντέρνα μαγειρική– και την cacio e pepe tartufata, φτιαγμένη με φρέσκα ζυμαρικά και αρωματική τρούφα που δίνει μια άλλη διάσταση στην κλασική συνταγή.
Στα κρέατα, το χοιρινό iberico από σιγομαγειρεμένο λαιμό σε σάλτσα εσπρέσο και βανίλια είναι μια προσέγγιση που αξίζει να δοκιμάσεις. Συνοδεύεται με πουρέ από καμένο κουνουπίδι και είναι από τις γεύσεις που δεν ξεχνάς εύκολα. Εξαιρετική και η νέα porchetta carpaccio, που στην ουσία περιλαμβάνει όλα τα συστατικά μιας carbonara, σε ένα ευφυές twist που την κατατάσσει στα κρύα πιάτα και ανατρέπει όσα ήξερες για το αγαπημένο πιάτο.
Φυσικά, η πίτσα παραμένει σταθερή αξία. Η «νεοναπολιτάνικη» ζύμη του Ovio, που έχει ήδη αναγνωριστεί από τον Michelin Guide ως μία από τις κορυφαίες της Ευρώπης, λειτουργεί σαν καμβάς για δημιουργικούς συνδυασμούς που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Είναι η απόδειξη πως η παράδοση μπορεί να παραμείνει αυθεντική, ακόμη κι όταν συναντά τη σύγχρονη μαγειρική.
Η ατμόσφαιρα του Ovio είναι άνετη, φιλική, με εκείνο το ευρωπαϊκό urban touch που το κάνει ιδανικό για lunch breaks, dinners μετά το γραφείο ή βραδιές που θέλεις να γευτείς μια κουζίνα η οποία δεν σταματά να εξελίσσεται. Η σοφιστικέ cocktail list και οι προσεγμένες οινικές επιλογές ολοκληρώνουν την εμπειρία. Μια εμπειρία που κάθε φορά σε οδηγεί σε ένα καινούργιο μονοπάτι γευστικής ανακάλυψης.
Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, 210 7102020








- Facebook
- Twitter
- E-mail
0