Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις να καθίσεις μέσα ή έξω. Περνώντας όμως την πόρτα της Osteria Mamma, το δίλημμα μοιάζει να μην έχει νόημα αφού, είτε καθίσεις στα τραπεζάκια του πεζόδρομου, είτε στην εσωτερική σάλα με την περιμετρική τζαμαρία που μοιάζει με τεράστιο αίθριο ή σκεπασμένη αυλή, το αίσθημα είναι αυτό της απόλυτης ελευθερίας.

 

Πώς αλλιώς μπορείς να απολαύσεις πραγματικά την εμπειρία γεύσεων που ετοιμάζει η σεφ Ελένη Σαράντη, τιμώντας την ιταλική κουζίνα, όχι αυτήν που ξέρουμε αλλά και εκείνη που κρύβεται στα ψαγμένα στέκια της Ρώμης ή του Μιλάνου;

 

Το νέο ιταλικό που γνωρίσαμε μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη μάς παρουσίασε ένα μενού περιεκτικό, ουσιαστικό, γεμάτο συνδυασμούς ποιοτικών υλικών με πιάτα εκτελεσμένα με προσοχή και φροντίδα. Όπως όλες οι κουζίνες που βασίζονται στη μεσογειακή φύση, o κατάλογος της Osteria Mamma ακολουθεί τις ορέξεις κάθε εποχής και μόλις ανανεώθηκε για να παρουσιάσει την καλοκαιρινή εκδοχή του. 

 

Osteria Mamma: Το ιταλικό που ξαναχτίζει τη σχέση μας με τη γειτονική κουζίνα
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Οι παπαρδέλες καρμπονάρα, η κοτολέτα μπολονέζ ή η γεμιστή μοσχαρίσια κοιλιά είναι κάποια από τα πιάτα που ξεχωρίζουν και αξίζει να τα δοκιμάσεις για να κάνεις ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι σε μια κουζίνα που νόμιζες ότι γνωρίζεις. Η λίστα με τα κρασιά παραμένει μια προσεγμένη επιλογή από ετικέτες που επιμελείται ο Τηλέμαχος Παπανδρέας, αλλά αυτό που αλλάζει είναι ότι θα βρεις ακόμα περισσότερες επιλογές σε ποτήρι για να συνοδεύσεις το γεύμα σου.

 

Το Osteria Mamma έρχεται να χτίσει από την αρχή τη σχέση μας με την ιταλική παράδοση και το κάνει με έναν τρόπο αυθεντικό, αφιερωμένο σε όσους ακόμα ψάχνουν τις νέες γευστικές συγκινήσεις.

 

Σαλαμίνος 64, Kεραμεικός

Οδηγός Γεύσης