Το Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορείς να πάρεις την ιστορία ενός χώρου και όχι απλώς να την αναδείξεις αλλά να πετύχεις την εξέλιξη με έναν τρόπο που δείχνει την αγάπη και το μεράκι πίσω από την όλη προσπάθεια.

 

Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκινάει το 1958, όταν αυτό το παντοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του για να προσθέσει σύντομα κάποια πιάτα που σέρβιρε στους θαμώνες – ανάμεσά τους και πολλές γνωστές προσωπικότητες. Το 2014 ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης επαναλειτούργησε την οικογενειακή επιχείρηση, δημιουργώντας στη συμβολή των οδών Υπαπαντής και Μητροπολίτου Μελετίου έναν σύγχρονο χώρο γεύσης που τιμά την παράδοση της περιοχής αλλά και την ιστορία του. Σήμερα αποτελεί ένα σημείο που γράφει το δικό του κεφάλαιο στη γευστική σκηνή της χώρας μας, γι’ αυτό βραβεύεται όπως του αξίζει (Βραβείο Ελληνικής Σύγχρονης Κουζίνας στον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας @athinoramagr, 2023).

 

Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης: Γράφει τη δική του νέα ιστορία στο κεφάλαιο «ελληνική γαστρονομία»

 

Στην υπέροχη αυλή του Οινοπαντοπωλείου που άνοιξε φέτος θα απολαύσεις μια γευστική εμπειρία αυθεντικά ελληνική, δοσμένη με έναν τρόπο σύγχρονο, που θα σε κάνει να ξαναθυμηθείς τις συγκινήσεις που προκαλεί ένα σπιτικό φαγητό. Τι να πρωτοδιαλέξεις από τις προτάσεις του μενού; Μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με πετιμέζι και πουρέ καρότου, ταρτάρ ψαριού με πράσινο μήλο και σορμπέ αγγουριού, γιουβέτσι θαλασσινών; Πιάτα δημιουργικά που αναδεικνύουν σε κάθε μπουκιά τη φρεσκάδα των εποχικών υλικών και την αγνότητα των γεύσεων. 

 

Η wine list συνοδεύει την όλη εμπειρία με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και η γαστρονομία του τόπου μας βρίσκει έναν χώρο που την εξυψώνει, διατηρώντας όλη την οικειότητα και τη σπιτική φροντίδα. Άλλωστε αυτά είναι που κάνουν κάθε πιάτο ακόμα πιο νόστιμο και γεμάτο από ελληνική παράδοση. 

 

Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης: Γράφει τη δική του νέα ιστορία στο κεφάλαιο «ελληνική γαστρονομία»

 

Υπαπαντής 32, Καλαμάτα, 27210 82759, 6945 931387, Facebook, Instagram
 

Οδηγός Γεύσης