Όταν ακόμα έπρεπε να κοιταχτείς στον καθρέφτη για να τσεκάρεις ότι είσαι οk πριν πας για καφέ, ήρθε το Ohh Boy φέρνοντας μια εντελώς διαφορετική άποψη του τύπου «come as you are», που όλοι την ψάχναμε, αλλά κανείς δεν τολμούσε να ξεστομίσει.

 

Κάπως έτσι άρχισε η εποχή της απλότητας να παίρνει τα ηνία στην all day σκηνή της Αθήνας κι εμείς νιώσαμε επιτέλους την ελευθερία που τόσο θέλαμε. Μέσα σε αυτά τα χρόνια το Ohh Boy δεν μετακινήθηκε καθόλου από τις αρχές του (απλώς έφτασε μέχρι τη Σαντορίνη), δείχνοντας τον δρόμο προς την ουσία των πραγμάτων. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τις αυθεντικές, χειροποίητες γεύσεις, τα αγνά υλικά, την ισορροπημένη διατροφή με ιδιαίτερη έμφαση στις vegeterian επιλογές αλλά και την ειλικρινή καλημέρα που θα ακούσεις. Ακούγεται κλισεδάκι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια υπόθεση εντελώς προσωπική.

 

Ohh Boy: Μας έμαθε την απλότητα και την αγνότητα των γεύσεων.
Αυθεντικές, χειροποίητες γεύσεις, αγνά υλικά και ισορροπημένη διατροφή με ιδιαίτερη έμφαση στις vegeterian επιλογές. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Όπως λέει και η Μαργαρίτα: «Χρησιμοποιούμε μόνο υλικά που θα παίρναμε και για το σπίτι μας». Κι αυτό από μόνο του σημαίνει εξαιρετικά πιάτα που θα βρεις από το πρωί για ένα πλούσιο brunch μαζί με τον καφέ σου ή επιλογές για όλη την ημέρα που θα συνοδεύσεις με επιλεγμένα κρασάκια και μπίρες από μικροζυθοποιίες. Στην κουζίνα του Ohh Boy υπάρχουν μόνο εποχικά υλικά –γιατί η φύση πάντα ξέρει καλύτερα– αλλά και συνταγές που ταιριάζουν με την κάθε περίοδο. 

 

Ohh Boy: Μας έμαθε την απλότητα και την αγνότητα των γεύσεων.
Τα περίφημα γλυκά του Ohh Boy παραμένουν ένας καλός λόγος για να φτάσεις μέχρι το Παγκράτι. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Το νέο μενού περιλαμβάνει ζεστές σούπες που εναλλάσσονται καθημερινά. Ανάμεσά τους και η best seller συνταγή φιστικοβούτυρο με noodles ρυζιού, κινέζικο λάχανο bock choy, πράσινα κρεμμυδάκια και κόλιανδρο – πικάντικη και ιδιαίτερη, παραμένει σταθερή αξία του καταλόγου. Φυσικά, θα δοκιμάσεις τη σούπα φακές με λαχανικά, που σερβίρεται με γιαούρτι και μαϊντανό, αλλά και τη βελουτέ κολοκύθας με τσένταρ και σχοινόπρασο.

 

Εποχικές και οι νέες πίτες ημέρας –η vegan με ψητά λαχανικά θα σε ενθουσιάσει– αλλά και τα χειροποίητα ραβιόλια με κολοκύθα ή ανθότυρο που θα απολαύσεις σε ένα χειμωνιάτικο lunch break.

 

Φυσικά, τα περίφημα γλυκά του Ohh Boy παραμένουν ένας καλός λόγος για να φτάσεις μέχρι το Παγκράτι. Εκμέκ, τσιζκέικ –δοκίμασε τη νέα γεύση με oreo–, τιραμισού που σου μένει αξέχαστο και το βελούδινο προφιτερόλ που επιστρέφει στη χειμωνιάτικη λίστα.

 

Ohh Boy: Μας έμαθε την απλότητα και την αγνότητα των γεύσεων.
Η χαλάρωση, η απλότητα και η easy ατμόσφαιρα είναι που κάνουν τη διαφορά, όποια στιγμή κι αν βρεθείς εδώ. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Οι early drinkers που θέλουν να πιουν εκείνο το ποτό της ηρεμίας μετά τη δουλειά βρίσκουν στο στέκι της Αρχελάου όλα όσα θέλουν. Άλλωστε η χαλάρωση, η απλότητα και η easy ατμόσφαιρα είναι που κάνουν τη διαφορά, όποια στιγμή κι αν βρεθείς εδώ.

 

Αρχελάου 32, Παγκράτι, 211 1838340, Facebook: Ohh Boy, Instagram: ohhboy_ath

Οδηγός Γεύσης