Η Μουσουρλού, το γαστροκαφενείο που δημιούργησε ο ηλίας σκουλάς, είναι η χώρα των θαυμάτων, του μεζέ και της νοστιμιάς.

 

Ο ιδιαίτερα νόστιμος και εκκεντρικός σεφ, με καινούργιο μενού κάθε μέρα –δεν είναι υπερβολή–, δίνει ένα απολαυστικό γευστικό ρεσιτάλ, προσφέροντας πιάτα όπως η μελιτζανοσαλάτα της Ταξίμ, ο κάβουρας με τις χρυσές δαγκάνες, η σεφταλιά ρέγγας, το Urfa κεμπάπ του 1917, τα τραγανά μύδια της Κωνσταντινούπολης, το απαγορευμένο μπέργκερ (Νο5) με το ψητό φουαγκρά, τα μπιφτεκάκια της παλιάς Θεσσαλονίκης, ο τζιγεροσαρμάς της Έφης, κάτι κοπές δικές του που δεν θα βρεις πουθενά αλλού –για να παθαίνεις σοκ– και τόσα άλλα μνημεία γεύσης, εμπνευσμένα από τα καφενεία της Ανατολής και της Μεσογείου.

 

Μουσουρλού: Ροκ, μεζέδες και παράδοση
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στα συν το πιο χαλαρό service της πόλης, οι μουσικάρες του Ηλία –από Μάρκο Βαμβακάρη και Στράτο Διονυσίου μέχρι BB Κing και Elvis ακούει κανείς στη Μουσουρλού– και η παρουσία του ίδιου στην κουζίνα. Όλα αυτά κατατάσσουν τη Μουσουρλού αυτομάτως στους γαστρονομικούς προορισμούς για ψαγμένους foodies αλλά και για όσους αγαπούν την παράδοση, τις γευστικές εκπλήξεις και, φυσικά, τη ροκ μουσική.

 

Κύπρου 70, Βύρωνας, 210 7663470 

Ανοιχτά καθημερινά από τις 18:00 το

Σάββατο και την Κυριακή από τις 13:00

Οδηγός Γεύσης