Μουριές και Πιάτσα Τσιπουράκι: Δυο στέκια που δημιουργούν το δικό τους σημείο αναφοράς στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι Μουριές και το Πιάτσα Τσιπουράκι δημιουργούν μια γωνιά που αποπνέει ζεστασιά και γίνεται σημείο αναφοράς στην περιοχή του Παγκρατίου.

Υπάρχει ένα σημείο στην πλατεία Βαρνάβα που σε τραβάει σαν μαγνήτης κάθε φορά που θέλεις να περάσεις καλά με τον αυθεντικό ελληνικό τρόπο, δηλαδή να φας ένα ωραίο σπιτικό φαγητό και να πιεις με την παρέα σου τσιπουράκι, μπιρίτσα ή κρασί με την απλότητα του πατροπαράδοτου και πάντα επίκαιρου καφενείου.

 

Μουριές και Πιάτσα Τσιπουράκι: Δυο στέκια που δημιουργούν το δικό τους σημείο αναφοράς στην πλατεία Βαρνάβα.
Mαγειρευτά που θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς, λαδερά που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή, όσπρια και φυσικά ψητά αλλά και πιάτα ημέρας συνυπάρχουν στον κατάλογο.

 

Οι Μουριές και το Πιάτσα Τσιπουράκι στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο και αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας μια γωνιά που αποπνέει ζεστασιά και γίνεται σημείο αναφοράς στην περιοχή του Παγκρατίου. Οι Μουριές γραφούν εδώ και δεκαετίες τη δική τους ιστορία στο κεφάλαιο «ελληνική κουζίνα» και έχουν φανατικούς οπαδούς που δεν αποχωρίζονται τις γεύσεις που καθημερινά ετοιμάζονται με ολόφρεσκα υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Όλα τα μαγειρευτά που θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς, λαδερά που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή, όσπρια και φυσικά ψητά αλλά και πιάτα ημέρας συνυπάρχουν στον κατάλογο των Μουριών. Οι μερακλήδες θα εκτιμήσουν τη γνωστή πλέον μαγειρίτσα –εμβληματικό πιάτο του μαγαζιού– που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν. Όλα τα πιάτα προσφέρονται και σε take away ή delivery για να τα απολαμβάνεις παντού.

 

Μουριές και Πιάτσα Τσιπουράκι: Δυο στέκια που δημιουργούν το δικό τους σημείο αναφοράς στην πλατεία Βαρνάβα.
Το Πιάτσα Τσιπουράκι σε καλωσορίζει στην ατμόσφαιρα του παραδοσιακού καφενείου για να σε τρατάρει εξαιρετικό τσίπουρο και μεζεδάκια που θα το συνοδεύσουν με τον πιο γευστικό τρόπο.

 

Ακριβώς δίπλα, το Πιάτσα Τσιπουράκι σε καλωσορίζει στην ατμόσφαιρα του παραδοσιακού καφενείου για να σε τρατάρει το εξαιρετικό του τσίπουρο αλλά και μεζεδάκια που θα το συνοδεύσουν με τον πιο γευστικό τρόπο. Από ψαροπιατάκια –εξαιρετικός ο γαύρος μαρινάτος και το χταπόδι ξιδάτο– μέχρι χειροποίητες αλοιφές, όπως η μελιτζανοσαλάτα, θα βρεις μια σειρά από νοστιμιές που θα σε κρατήσουν για ώρες στο αγαπημένο στέκι. Εξάλλου, το Πιάτσα Τσιπουράκι είναι ανοιχτό από το πρωί και έχει να σου προσφέρει ό,τι επιθυμείς, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. 

 

Μουριές, πλατεία Βαρνάβα & Κρησίλα, Παγκράτι, 210 7016100 
Πιάτσα Τσιπουράκι, πλατεία Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 210 7016100 

www.piatsatsipouraki.gr

Οδηγός Γεύσης