Ήταν φίλοι από παιδιά. Εκείνος ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός, εκείνη ηθοποιός. Ζούσαν και οι δυο στο εξωτερικό και όταν ξαναβρέθηκαν στην Ελλάδα αποφάσισαν να φτιάξουν μαζί ένα αρτοζαχαροπλαστείο third wave, όπου ο Περικλής ζυμώνει και φουρνίζει τα φανταστικά ψωμιά του και η Ελένη φτιάχνει και στήνει τα ντελικάτα γλυκά της. Ο Μονόκερος θα μπορούσε να είναι ένα θεατρικό έργο, είναι όμως το microbakery του Παγκρατίου που μαγεύει με όσα προσφέρει καθημερινά στους πελάτες, που πλέον είναι και φίλοι.

 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το παρασκευαστήριο είναι ανοιχτό ώστε να βλέπεις live την ετοιμασία των γεύσεων που απολαμβάνεις. Δεν το λες και λίγο αυτό, ειδικά σε μια εποχή που δεν μπορείς να πιστέψεις πώς κάτι τόσο νόστιμο είναι τόσο αγνό και χειροποίητο.

 

Μονόκερος
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στον Μονόκερο όλα τα ψωμιά (λευκό, σύμμεικτο και ολικής) φτιάχνονται από προζύμι αργής ωρίμανσης και με άλευρα από μικρούς μύλους. Πρέπει να δοκιμάσεις το πολύσπορο καρβέλι αλλά και τα δυο σπέσιαλ σύμμεικτα ψωμιά που φτιάχνει ο Περικλής: αυτό με το καρύδι και ξύσμα λεμονιού και εκείνο με τσένταρ και μπέικον. Οι γαλλικές μπαγκέτες έχουν τη δική τους πρωταγωνιστική θέση και προσφέρονται σε τρεις επιλογές, στην κλασική παριζιάνικη, αυτή με παπαρουνόσπορο και στην εντυπωσιακή pain d’epi που κόβεται με ψαλίδι και συνοδεύει ένα πλατό τυριών αλά γαλλικά.

 

Οι επιρροές από τη γαλλική κουλτούρα είναι εμφανείς και στα γλυκά του Μονόκερου. Χειροποίητα κρουασάν, pain au chocolat και επιδόρπια που σου θυμίζουν αυθεντική patisserie. Εκπληκτική η μηλόπιτα με crème pâtissière, η sugar free τάρτα λεμόνι αλλά και το λαχταριστό προφιτερόλ Black Forest. 

 

Μονόκερος
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το κρουασάν με λουκάνικο, τις χειροποίητες πίτες που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή αλλά και τα cookies που μοσχομυρίζουν φρέσκα υλικά. Βασικά, μη φύγεις χωρίς να χαμογελάσεις σε αυτά τα δυο νέα παιδιά που, ευτυχώς για εμάς, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

 

Φαίδρου 4, Παγκράτι, 210 7510887

Facebook: Monokeros bakery 

Instagram: monokerosbakery

Οδηγός Γεύσης