Marmelada Concept: Ήπιαμε ελληνικά ποτά πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Ένα κρυμμένο all day καφέ-μπαρ, σε ένα σημείο της Καλλιθέας που δε θυμίζει Καλλιθέα.

 

Την Καλλιθέα, την ξέρεις καλά. Ακόμα κι αν δεν είσαι της περιοχής, είναι σίγουρο ότι έχεις περάσει ώρες βολτάροντας και πίνοντας καφέ ή ποτό σε κάποιο από τα στέκια της. Κι εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει και γνωρίσει όλα, έρχεται ένα νέο entry να σε κάνει να αναθεωρήσεις όλα όσα νόμιζες ότι ήξερες. Το Marmelada Concept είναι ένα κρυμμένο all day spot που ξετρυπώσαμε σε ένα σημείο της Καλλιθέας, μόνο που αυτός ο χώρος μόνο Καλλιθέα δε θυμίζει.

 

Marmelada Concept: Ήπιαμε (μόνο!) ελληνικά ποτά πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

 

Σα να έχει απογειωθεί από το κέντρο της Αθήνας – μη σου πω και το Mitte του Βερολίνου -  και να έχει προσγειωθεί πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Marmelada Concept κάνει τη διαφορά από τον τρόπο που είναι στημένο κι αυτό το βλέπεις από την πρώτη στιγμή. Urban ατμόσφαιρα, natural περιβάλλον και ένα πολύ χαλαρό κλίμα κυριαρχούν στον χώρο που σχεδίασε η αρχιτέκτονας Μυρτώ Φούντα, φίλη των ιδιοκτητών. Άλλωστε εδώ όλο το project είναι υπόθεση φίλων, αφού ο Ανδρέας, ο Νίκος, ο Νίκολας, ο Δημήτρης και ο Γιώργος, ήταν κολλητοί από το Δημοτικό που αποφάσισαν να φέρουν στην Καλλιθέα μια νέα πρόταση που γίνεται άνετα στέκι για όλη την ημέρα.

 

Marmelada Concept: Ήπιαμε (μόνο!) ελληνικά ποτά πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

 

Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας; Η πραγματικότητα είναι ακόμα καλύτερη όταν αρχίσεις να ανακαλύπτεις το Marmelada Concept. Ναι, έχει πολύ καλό καφέ. «Ο καφές είναι το κόλλημά μας και θέλαμε να προσφέρουμε, τον καφέ που θα μας άρεσε να πίνουμε», λένε τα παιδιά. «Γι’ αυτό αποφασίσαμε να βάλουμε ένα specialty χαρμάνι της Cafeistas» και πολύ καλά έκαναν αφού δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξυπνάς, από το έντονο άρωμά του. Έχει γευστικά πιάτα για brunch που ακολουθούν τους κανόνες της υγιεινής διατροφής χωρίς να χάνουν σε τίποτα τη νοστιμιά τους (πρέπει να δοκιμάσεις το σταρένιο πιτόψωμο με χειροποίητο πέστο και μοτσαρέλα).

 

Marmelada Concept: Ήπιαμε (μόνο!) ελληνικά ποτά πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

 

Αλλά αν θέλεις να βρεις αυτό το κάτι που κάνει το Marmelada Concept να κατακτήσει μια θέση στην καρδιά σου, αυτό είναι η drinking πλευρά του. Γιατί το ποτό, εδώ έχει καταγωγή ελληνική και εξυμνεί μια πλευρά της χώρας μας που μάλλον δεν γνώριζες. Τζιν από την Καλαμάτα, την Εύβοια ή την Πέλλα. Βότκα Θράκης ή Πιερίας. Μεκίλα Αμοργού κίτρινη ή λευκή. Λικέρ Κεφαλονιάς και Σερρών. «Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες ποτοποιίες στην Ελλάδα και θέλαμε να τις στηρίξουμε. Γι’ αυτό επιλέξαμε συνειδητά να βασιστούμε σε ελληνικά ποτά, πολλά από τα οποία ανήκουν στην κατηγορία premium και έχουν τη θέση που τους αξίζει στο ελληνικό μπαρ.» Στο μπαρ του Μarmelada Concept, πάντως έχουν σίγουρα θέση ετικέτες που σε κάνουν να νιώθεις ότι κάτι γίνεται εδώ και γίνεται πολύ καλά.

 

Marmelada Concept: Ήπιαμε (μόνο!) ελληνικά ποτά πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

 

Η λίστα των κοκτέιλ έρχεται να επιβεβαιώσει την ιδιαιτερότητα των μίξεων που πρέπει να τις δοκιμάσεις σχεδόν όλες για να καταλάβεις την ποιότητα των αποσταγμάτων που παράγει η χώρα μας. Στα must-try το Smoked Marmelade (η ελληνική εκδοχή του Paloma) με Mekila Αμοργού, Pink Grapefruit, καπνιστό φαγόπυρο και καπνιστό αλάτι, αλλά και το Menth-o-vert (Μοχίτο σε παραλλαγή), με πράσινο μήλο, μέντα, lime, τσίπουρο και μπράντυ. Μπορείς να συνοδεύσεις με ένα πιάτο όπως η σπιτική πίτσα με μετσοβόνε, προσούτο Θράκης και μαρμελάδα εποχής και να απολαύσεις ένα after-office drink - τουλάχιστον εμείς έτσι το ονομάσαμε, παρ' ότι μείναμε μέχρι αργά – όπου ποτό και bar food συνδυάζονται μοναδικά σε έναν χώρο που σε εκπλήσσει με τις ιδιαίτερες επιλογές που έχει να σου προσφέρει.

 

Marmelada Concept: Ήπιαμε (μόνο!) ελληνικά ποτά πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

 

Η μουσική με happy vibes από indie, funky, soul ή ό,τι άλλο μπορεί να σου φτιάχνει τη διάθεση, παίζει τον δικό της ρόλο στο Marmelada Concept που γίνεται προορισμός για ποτάκι και χαλάρωση. Τα events που διοργανώνονται κάθε τόσο είναι επίσης ένας καλός λόγος για να επιστρέφεις κάθε τόσο στην Καλλιθέα. Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου έρχεται ένα Dj set by ClubKid, που ξεκινάει στις 20:00 (εκείνο το after-office drink που λέγαμε). Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, στις 19:00 ετοιμάζεται το Mataroa evening με Premium Gin και Greek aperitif cocktails, μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις τις γεύσεις των κοκτέιλ με ελληνικά ποτά. Την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, στις 10:00 οι Cafeistas παρουσιάζουν μια γευσιγνωσία καφέ μοναδικής προέλευσης μαζί με healthy brunch. Και φυσικά δε λείπουν τα εορταστικά events των ημερών που σε καλούν και πάλι εκεί, πίσω από το Χαροκόπειο. Την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, στις 17:00 ετοιμάζεται το Afternoon disco party με Christmas early drinks, την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, στις 21:00, έχει live jazz night, και την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, στις 17:00, δεν θα χάσουμε με τίποτα το Afternoon greek trash party με New Year's Eve early drinks.

 

Marmelada Concept: Ήπιαμε (μόνο!) ελληνικά ποτά πίσω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

 

Στο Marmelada Concept κάθε μέρα έχεις να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό και να νιώσεις επιτέλους πως σπας τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Κι αυτό είναι μάλλον το νόημα της φωτεινής επιγραφής: be the marmalade on my toast.

 

Παναγή Τσαλδάρη 129-131, Καλλιθέα

Facebook: @marmeladaconcept

Instagram: marmeladaconcept

Οδηγός Γεύσης