Αν έχεις αγαπήσει το Μαραμπού, ετοιμάσου να λατρέψεις τη μίνι τροχήλατη εκδοχή του που κυκλοφόρησε πρόσφατα και κλέβει καρδιές. Το καρότσι που δημιούργησε το παγωτατζίδικο του Παγκρατίου εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και σε βάζει στον πειρασμό να κάνεις ένα μεγάλο πάρτι –ακόμα και να επαναλάβεις το πάρτι του γάμου σου– μόνο και μόνο για να το έχεις εκεί. 

 

Εμπνευσμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι από τον @al_sur_dionisis, είναι μια κινούμενη λαχτάρα που θυμίζει κάτι από τα παλιά, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί όλες εκείνες τις σύγχρονες γεύσεις που δημιουργούν η Βίκυ και ο Ιγκόρ. Σύγχρονες, αλλά τόσο αγνές και φυσικές που στην πραγματικότητα σε γυρίζουν πίσω, θυμίζοντας ότι το παγωτό πάντα θα ξυπνά το παιδί που ήσουν και κρύβεται κάπου μέσα σου ακόμα – αν δοκιμάσεις το γαλατένιο ανθόγαλα, θα καταλάβεις τι εννοώ.

 

Μαραμπού
Φωτ. : alina lefa

 

Στο Μαραμπού οι συνδυασμοί είναι αναπάντεχοι και η γεύση τους ακόμα πιο απρόσμενη. Κάθε δοκιμή είναι μια νέα ανακάλυψη για το πώς τελικά ταιριάζουν μεταξύ τους υλικά που δεν το φανταζόσουν, γι’ αυτό κάθε επίσκεψη είναι μια μικρή γευσιγνωσία στην οποία θα υποκύψεις, και μάλιστα με μεγάλη χαρά. 

 

Ανανάς με μέλι –μια δροσερή, τρόπικαλ απόλαυση–, σμέουρο με ντομάτα(!), λεμόνι με δυόσμο –ό,τι πιο δροσιστικό για τις ζέστες του καλοκαιριού– πορτοκάλι στρατσιατέλα και αμύγδαλο ή πορτοκάλι με μαστίχα και λάιμ είναι κάποιες από τις προτάσεις που θα σε κάνουν να καταλάβεις ποια είναι η διαφορά που φέρνει το Μαραμπού στην κατηγορία παγωτό. Όλα τα σορμπέ, εκτός από εκείνα που περιέχουν μέλι, είναι vegan γιατί δεν φτιάχνονται με γάλα αλλά με μεγάλες (πολύ μεγάλες) ποσότητες φρούτου, ώστε να διατηρούν όλη τη γεύση και το άρωμα του καρπού. Μη σου ξεφύγει το άπαιχτο πεπόνι ή το μύρτιλο και, φυσικά, το best-seller φιστίκι.

 

Μαραμπού
Φωτ. : alina lefa

 

Στις παγωτένιες γεύσεις, το φουντούκι με espresso είναι μια συνταγή που θα σε ενθουσιάσει –ειδικά αν είσαι coffee lover– αλλά και το γιαούρτι στρατσιατέλα είναι στα απολύτως must try. Το καϊμάκι του Μαραμπού ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γιατί φτιάχνεται μόνο με σαλέπι και είναι προκλητικά μαστιχωτό και νόστιμο – αν θέλεις μια προσωπική μαρτυρία, συνδύασέ το με τη μαύρη σοκολάτα (από μονοποικιλιακή βιολογική σοκολάτα του Περού)!

 

Τα αγνά υλικά, οι παρασκευές από την αρχή και οι εμπνευσμένες συνταγές κάνουν το παγωτό του Μαραμπού μια αγάπη από αυτές που σε σημαδεύουν για πάντα. Στις καθημερινές λιγούρες για παγωτάκι ή στις σπέσιαλ στιγμές που θέλεις να κεράσεις τους καλεσμένους σου με το φανταστικό καρότσι, αυτό το όνομα θα βρει τη δική του θέση στην καρδιά σου.

 

Μαραμπού
Φωτ. : alina lefa

 

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037 

Facebook: Maraboo Ice Cream

Instagram: marabooicecream

Οδηγός Γεύσης