Όσο καλοκαιριάζει, τόσο η θαλασσινή αύρα γίνεται φαντασίωση που σε ξεσηκώνει και σε κάνει να αναζητάς γεύσεις που μυρίζουν ιώδιο. Γι’ αυτές τις στιγμές το Manu, που ήρθε πριν από περίπου έναν χρόνο στον Κεραμεικό, στήνει μια γευστική απόλαυση γεμάτη φρεσκάδα, ποιότητα και φιλική διάθεση απέναντι στο περιβάλλον. Άλλωστε, χωρίς τις καθαρές θάλασσες του τόπου μας, πώς θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε όλα αυτά τα γαστρονομικά διαμάντια που καθημερινά φέρνει στο τραπέζι μας η κουζίνα του Manu;
Τα καθημερινά αλιεύματα είναι απόλυτοι πρωταγωνιστές του μενού και, όπως συμβαίνει στη φύση, έτσι και σε αυτό το μενού, δεν είναι ποτέ σταθεροί, αφού εναλλάσσονται σύμφωνα με τις εποχές και μαγειρεύονται με τέχνη και αγάπη ώστε να αναδειχθούν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γεύσης τους.
Από κρύα πιάτα, όπως το ceviche, το tataki και τα ρολάκια που λαχταράς ακόμα περισσότερο τις ζεστές μέρες, μέχρι μαγειρευτά με συνδυασμούς υλικών ή ψητά που προσφέρουν την εμπειρία της γευστικής απλότητας, ο κατάλογος του Manu πετυχαίνει δύο βασικά στοιχεία: σου προσφέρει θαλασσινά πιάτα που ενθουσιάζουν με τη νοστιμιά τους και αξιοποιεί κάθε κομμάτι των πολύτιμων πρώτων υλών, είτε σε ζωμούς είτε σε άλλες εμπνευσμένες παρασκευές. Η φιλοσοφία zero waste εδώ δεν είναι απλή θεωρία αλλά πράξη που αποδεικνύεται καθημερινά.
Το όνομα Manu ανήκει σε ήρωα της ινδουιστικής φιλοσοφίας. Είναι κάτι σαν τον δικό μας Νώε, αφού, σύμφωνα με τον μύθο, έσωσε την ανθρωπότητα από την επερχόμενη καταστροφή. Το εστιατόριο του Κεραμεικού, με τον δικό του τρόπο, δείχνει σεβασμό στη φύση και αναδεικνύει μέσα από την κουζίνα του όλα τα δώρα που εκείνη μας προσφέρει απλόχερα.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 102 211 0011133
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0