Ωραία λέξη η μαντανία κι ακόμα πιο ωραία όσα συμβολίζει: η μάλλινη κουβέρτα των ελληνικών χωριών που ζέσταινε όχι μόνο τα σώματα αλλά και τις καρδιές των ανθρώπων δανείζει το όνομά της σε αυτό το καφέ μπαρ που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο, μόλις 100 μέτρα από το μετρό της Δάφνης. Εμπνευσμένη από το παρελθόν και όλη τη νοσταλγία για τις γειτονιές με τις αυλές τους, η Μαντανία εδώ και πέντε χρόνια μοιράζεται ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας με όποιον περνά την πόρτα της.

 

Τα γήινα υλικά και χρώματα συνδυάζονται με ρετρό αφίσες και έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ο ανακαινισμένος χώρος, με τους πολυελαίους με λουλούδια, με τους αναπαυτικούς καναπέδες, κάνει την ατμόσφαιρα να είναι τόσο ζεστή και φιλόξενη όσο αυτή στο σπίτι κάποιου αγαπημένου συγγενή που σε περιμένει για να σε περιποιηθεί με όλη του την καρδιά μέσα σε ένα ζεστό σαλόνι που μοιάζει με αληθινή χρονοκάψουλα, από την οποία δεν θέλεις να βγεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μαντανία δημιουργήθηκε από μια παρέα που αγαπά αυτήν τη γειτονιά της Αθήνας γιατί εδώ μεγάλωσε και ήθελε να προσφέρει στην περιοχή ένα αυθεντικό στέκι.

 

Μαντανία
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ανοιχτή από το πρωί για καφέ και πρωινό (ο κατάλογος του brunch είναι εξαιρετικός), η Μαντανία είναι ακριβώς αυτό που γράφει η ταμπέλα της, «μπαρ, καφέ, εστιατόριο». Μάλιστα, η χειροποίητη φροντίδα δίνει στα πιάτα μια ξεχωριστή νοστιμιά. Τα ζυμάρια ανοίγονται όλα στο χέρι για να μπορείς να απολαύσεις μια εξαιρετική πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά σε διάφορες παραλλαγές αλλά και τις περίφημες φλογέρες με φρέσκα χορταρικά, παστέλι φέτας με μαρμελάδα ντομάτας, τηγανιές (vegan ή κρεατικών) ή τα νιόκι που φτιάχνονται από την αρχή στην κουζίνα. Στο μενού θα βρεις μια αριστοτεχνική μοσχαρίσια ταλιάτα αλλά και ένα χοιρινό ρολό, χωρίς να λείπουν οι vegan γευστικές επιλογές. 

 

Μαντανία: Η ζεστασιά της αυθεντικής διασκέδασης
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το βράδυ, τα ξύλινα τραπέζια γεμίζουν με χρωματιστά signature cocktails ή με αποστάγματα που συνοδεύουν τα πιάτα της κουζίνας. Η μουσική από τους DJs που εναλλάσσονται κάθε βράδυ ταιριάζει με την όλη ατμόσφαιρα που σε παρασύρει σε μια άλλη εποχή. Η Μαντανία του Αγίου Δημητρίου είναι η μάλλινη κουβέρτα που σκεπάζει με αγάπη κάθε στιγμή αυθεντικής διασκέδασης.

 

Μαντανία: Η ζεστασιά της αυθεντικής διασκέδασης
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 17 & Ηροδότου, Αγ. Δημήτριος

Facebook: Madania 

Instagram: madaniacafebar

Οδηγός Γεύσης