ADVERTORIAL

 

Κανείς δεν απαρνήθηκε ποτέ την ποιότητα και την ενέργεια στην διατροφή του, ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή της Σαρακοστής. Ένα 40ήμερο όπου στερούμαστε κάποιες βασικές τροφές της καθημερινότητάς μας όπως τα γαλακτοκομικά και το κρέας, αλλά πάντα με ευθύνη απέναντι στον οργανισμό μας αναζητούμε από αλλού την αναπλήρωση αυτού του κενού. Πολλές φορές η λύση δεν βρίσκεται στην ποσότητα αλλά μέσα σε μικρές, θρεπτικές κουταλιές που έχουν τη δύναμη να στολίζουν γευστικά οποιοδήποτε γεύμα μέσα στη μέρα και ταυτόχρονα να αποτελούν αστείρευτη πηγή ενέργειας. Μια τέτοια κουταλιά περιέχει το αγαπημένο μας Μακεδονικό Ταχίνι.

 

Το απόλυτο superfood που δεν λείπει ποτέ από τα ράφια των σουπερμάρκετ όντας ένα ξεχωριστό δυναμωτικό συμπλήρωμα που υπόσχεται ενέργεια και γευστική απόλαυση προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στους σκληρούς ρυθμούς της καθημερινότητας με όμορφο τρόπο.

 

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει

Όντας 100% αλεσμένο σουσάμι αρίστης ποιότητας, το Μακεδονικό Ταχίνι είναι ένα superfood φτιαγμένο για να σου κάνει τη ζωή καλύτερη. Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο και πλούσιο σε πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για την πιο υγιεινή «ένεση» ενέργειας.

 

Η ξεχωριστή ιστορία του Μακεδονικού Ταχινιού, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα του είδους του, βρίσκεται στη λεπτομέρεια. Η άριστη ποιότητά του προκύπτει μέσα από μια μοναδική διαδικασία παραγωγής πολλαπλών βημάτων, με κάποια από τα οποία να αποτελούν πιστοποιημένες μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί βάσει τεχνογνωσίας της εταιρίας, συστηματικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής, χρήση καθαρού πόσιμου νερού για τον καθαρισμό του σουσαμιού και φυσικά, μια υπερσύγχρονη μονάδα - πρότυπο επεξεργασίας και μεταποίησης σουσαμιού, παγκοσμίως. Η δε ασύγκριτη γεύση του προκύπτει από τη χρήση πεντακάθαρου, ομοιόχρωμου, εκλεκτού σουσαμιού, την πρωτοποριακή μέθοδο ψησίματος, τη μη χρήση χημικών ή αλατιού για τον καθαρισμό του σουσαμιού και φυσικά, την παραδοσιακή άλεσή του σε πέτρινους μύλους.

 

 

Ταιριάζει με όλα

Αυτό που κάνει αρκετό κόσμο να λατρεύει το Μακεδονικό Ταχίνι είναι το γεγονός ότι, πέρα από τις θρεπτικές του ιδιότητες και οφέλη στον οργανισμό μας, αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο στην κουζίνα, με ευρεία εφαρμογή στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική.

 

Οι συνταγές που το περιλαμβάνουν είναι πράγματι αναρίθμητες. Μια φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, η χρήση του ταχινιού σε κέικ και μπισκότα αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και έξτρα θρεπτική αξία στις παρασκευές σου ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που προσθέτουν το ταχίνι στο γάλα, στο κακάο ή στο τσάι. Ποιό άλλο θρεπτικό συστατικό μπορεί να ισχυρίζεται ότι ταιριάζει με όλα; Μάλλον κανένα.

 

Μακεδονικό Ταχίνι: Ένας διατροφικός θησαυρός για κάθε ώρα της μέρας

 

Τη Σαρακοστή συνειδητοποιείς τη μοναδικότητά του

Όπως είπαμε παραπάνω, την περίοδο της Σαρακοστής όπου ο οργανισμός μας εμφανίζεται όλο και πιο αδύναμος λόγω της απουσίας γαλακτοκομικών και κρεατικών από το διαιτολόγιό μας, το Μακεδονικό Ταχίνι έρχεται να αποτελέσει τον καλύτερο φίλο μας. Η υπεροχή του σε ασβέστιο και σίδηρο το καθιστά απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχει, αν και φυτικής προέλευσης, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και υπερτερούν σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης που συνήθως έχουν χαμηλή απορροφησιμότητα από τον οργανισμό.

 

Παράλληλα, κατά την περίοδο της νηστείας το ταχίνι αποτελεί βασικό «εργαλείο» στη μαγειρική, καθώς έχει εφαρμογή σε νηστίσιμα αρτοσκευάσματα όπως ταχινόπιτες, ταχινόψωμο κ.α. ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο στα γλυκά.

 

Μακεδονικό Ταχίνι: Ένας διατροφικός θησαυρός για κάθε ώρα της μέρας

 

Πλέον, λοιπόν, αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα του ταχινιού, ξέρουμε τί μπορεί αυτό να προσφέρει στον οργανισμό μας και γνωρίζουμε πώς μπορούμε να το καταναλώσουμε. Επιλέγοντας, όμως, Μακεδονικό Ταχίνι, είμαστε σίγουροι ότι απολαμβάνουμε ό,τι καλύτερο, τόσο σε επίπεδο γεύσης όσο και ποιότητας.

 

Έναν διατροφικό θησαυρό, που πρέπει να έχει καθημερινή παρουσία στη διατροφή μας την περίοδο της Σαρακοστής (και όχι μόνο).

Οδηγός Γεύσης