Όλο το concept του Makalu βασίζεται σε μία και μόνο έννοια, την αγάπη για το αυθεντικό παγωτό που παρασκευάζεται με αγνές πρώτες ύλες και προσφέρεται για να δώσει αληθινή ικανοποίηση. Στη χώρα που έχει 9 μήνες καλοκαίρι, όπως λένε και οι άνθρωποι του Makalu, θα πρέπει να βρίσκεις συνεχώς αυθεντικές γεύσεις, φτιαγμένες με ελληνικές πρώτες ύλες.

 

Makalu
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Εδώ, λοιπόν, οι γεύσεις είναι περίπου 70 και εναλλάσσονται στις βιτρίνες των καταστημάτων για να μπορείς να τις απολαύσεις όλες. Με πρώτη ύλη το πρόβειο γάλα και τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, χωρίς καθόλου φυτικά λιπαρά, το παγωτό Makalu διαφέρει τόσο στη γεύση όσο και στην υφή του και ανήκει δικαίως στην κατηγορία «παγωτό γάλακτος» που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις.

 

Κάθε πρόταση είναι μια έκπληξη, αφού εδώ υπάρχουν γεύσεις που έχουν ολόκληρες στρώσεις με γλυκό μέσα στο παγωτό. Στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι οπωσδήποτε το παγωτό κιουνεφέ με κανταΐφι αλλά και η σοκολάτα με brownie ή το red velvet για να καταλάβεις πώς κάθε scoop έχει παγωτό και γλυκό στη σωστή ποσότητα. Άλλωστε στο εργαστήρι όπου παρασκευάζεται το παγωτό υπάρχει και ειδική ζώνη ζαχαροπλαστικής όπου φτιάχνονται όλα τα γλυκά.

 

Makalu
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Μια πρότυπη μονάδα παραγωγής, πιστοποιημένη στο ανώτερο επίπεδο από ιταλικούς και ελληνικούς οίκους. Εδώ καθημερινά ξεκινούν όλα από την αρχή –ακόμα και το γάλα παστεριώνεται in house– για να καταλήξουν στις βιτρίνες των Makalu. Και οι vegan θα βρουν τις δικές τους επιλογές απόλαυσης, καθώς όλα τα σορμπέ φτιάχνονται από φρέσκα φρούτα χωρίς καμία προσθήκη ζωικών λιπαρών και είναι κατάλληλα για όσους ακολουθούν αυτήν τη διατροφή. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα ξετρελαθούν με την triple chocolate, αλλά, αν θέλεις πραγματικά να καταλάβεις τη διαφορά στη γεύση των παγωτών Makalu, δοκίμασε τη βανίλια Μαδαγασκάρης, μια τόσο βασική συνταγή που αποδεικνύει την ανωτερότητα των πρώτων υλών αλλά και της χειροποίητης παρασκευής.

 

Τα Makalu βρίσκονται ήδη σε δύο σημεία, σε Γλυφάδα και Βάρη, ενώ εντός των ημερών ετοιμάζεται τρίτο στέκι στα Εξάρχεια, για να μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από το αγαπημένο μας παγωτό και στο κέντρο της Αθήνας. Με πολλή προσήλωση στην αυθεντικότητα των πρώτων υλών και στην ποιότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγής και με την αγάπη που κάνει το επάγγελμα να μοιάζει με χόμπι, οι άνθρωποι του Makalu καταφέρνουν να γυρίσουν το παγωτό πίσω, στα χρόνια της αθωότητας.

 

Makalu
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα / Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, Βάρη / Εμμανουήλ Μπενάκη 72, Εξάρχεια

www.makalu.gr

Facebook: Makalu_icecream

Instagram: makalu_icecream

Οδηγός Γεύσης