Αν έχεις βρεθεί ποτέ σε κάποιο παλιό σπίτι των βορείων προαστίων, από εκείνα με τις αυλές στο πίσω μέρος που μοιάζουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, τότε το Lucca θα σου ξυπνήσει μια τέτοια ανάμνηση. Η δική του αυλή με στοιχεία ’70s και διακοσμητικές λεπτομέρειες που θυμίζουν σκηνικό ταινίας εκείνης της εποχής είναι ανοιχτή χειμώνα - καλοκαίρι και γίνεται ο βασικός χώρος που θα μας φιλοξενήσει αυτόν τον χειμώνα.

 

Lucca
Η all-day φύση του Lucca σε καλεί κοντά της από το πρωί για τον πρώτο καφέ και γεύσεις brunch για να ξεκινήσεις. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η all-day φύση του Lucca σε καλεί κοντά της από το πρωί για τον πρώτο καφέ και γεύσεις brunch για να ξεκινήσεις –ή να συνεχίσεις την ημέρα σου– και το βράδυ για κοκτέιλ που συνοδεύονται και πάλι από τα πιάτα του μενού, τα οποία ακολουθούν με μεγάλη επιτυχία μια comfort λογική μέσα από νόστιμες συνταγές.

 

Στον κατάλογο που φέτος ανανεώθηκε ριζικά θα βρεις δυο λαχταριστά smash burgers με διπλό smash black angus US: το Double με τσένταρ, πίκλα κρεμμύδι, άισμπεργκ, ντομάτα και μαγιονέζα μουστάρδας και το Double Truffle με μπέικον, bbq sauce, τραγανό κρεμμύδι και μαγιονέζα τρούφας. Must try και η κατηγορία πίτσα –να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την Diavola με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, τραγανό κρεμμύδι, ελαιόλαδο τσίλι και σαλάμι spianata–, ενώ πολύ γευστικές είναι και οι επιλογές σε sharing πιάτα, όπως τα bao buns και το burrito con carne. Αν όμως θέλεις να εμπιστευτείς την ομάδα του Lucca –και, πίστεψέ μας, ξέρουν τι κάνουν–, μπορείς να επιλέξεις από τα δικά τους αγαπημένα ένα μπιφτέκι γαλοπούλας με καρότα γλασέ και ρύζι μπασμπάτι, το Paccheri με μοσχαρίσια ουρά ραγού ή το λαβράκι με πουρέ κουνουπίδι και χόρτα φρικασέ.

 

Lucca
Το βράδυ για κοκτέιλ που συνοδεύονται και πάλι από τα πιάτα του μενού, τα οποία ακολουθούν με μεγάλη επιτυχία μια comfort λογική μέσα από νόστιμες συνταγές. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στο Lucca θα βρεις πάντα τη γεύση που ταιριάζει στην όρεξή σου και έναν ανοιχτό χώρο, μεταφορικά και κυριολεκτικά, που ταιριάζει στην ανάγκη να αποδράσεις από τη ρουτίνα της Αθήνας.

 

Μεσογείων 250, Χολαργός, 210 6549001

Facebook: Lucca Athens

Instagram: lucca.athens

Οδηγός Γεύσης