Η Κουκουβάγια πέταξε από τα Χανιά στην Αθήνα και, ευτυχώς για όλους εμάς, έφερε μαζί της όλα τα καλούδια που απολαμβάναμε ως τουρίστες στο νησί.

 

Εντάξει τώρα, είναι άλλο πράγμα να φτάσεις μέχρι την πλ. Αγίας Ειρήνης για να γευτείς το Ζουμερό, αυτό το χαρακτηριστικό γλυκό που βρίσκεις μόνο στην Κουκουβάγια και μοιάζει με σοκολατόπιτα, και άλλο να πρέπει να περιμένεις τις καλοκαιρινές διακοπές. Εξάλλου, το αγαπημένο γλυκοπωλείο έχει μια πολύ νόστιμη χειμωνιάτικη πλευρά που κάνει τις γιορτές λαχταριστές. Το κλασικό πανετόνε είναι μια εντελώς νέα δημιουργία, που παρεμπιπτόντως σαρώνει, και θα το βρεις στην παραδοσιακή συνταγή με σταφίδες και πορτοκάλι αλλά και σε μία ακόμα, με βανίλια και σοκολάτα. Ιδανικό δωράκι για γιορτινές επισκέψεις, που θα λατρέψουν όλοι. 

 

Κουκουβάγια
Στην Κουκουβάγια οι χειμωνιάτικες στιγμές έχουν γεύση από το γλυκό που επιλέγεις και μπορείς να το συνδυάσεις με τον φοβερό καφέ, που επίσης έρχεται από την Κρήτη, ή με κάποια από τις ζεστές αρωματικές σοκολάτες. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου

 

Στην Κουκουβάγια έχουν φτιάξει κι ένα δικό τους Gluhwein για να απολαμβάνεις τα κρύα απογεύματα, συνοδεύοντάς τα παράλληλα με το κατάλληλο γλυκάκι, π.χ. με τη φοβερή καρυδόπιτα. Μια παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς με σιμιγδάλι και φρέσκο καρύδι που σερβίρεται σε μέγεθος για μοίρασμα. Άλλωστε, ένα καλό γλυκό είναι σαν τα καλά νέα, που δεν έχουν νόημα αν δεν τα μοιραστείς, και στην Κουκουβάγια τα νέα είναι πολύ καλά, όπως η νέα μηλόπιτα με την τραγανή τάρτα και τα ολόκληρα κομμάτια μήλου, που επίσης κάνει τέλειο pairing με το ζεστό κρασί.

 

Στα must των ημερών και η σφακιανή πίτα –άλλη μια γεύση που φέρνει αέρα από Χανιά στο κέντρο της Αθήνας–, λεπτή και ντελικάτη, με κατσικίσιο τυρί και μέλι, αλλά και το κέικ μους σοκολάτας, μια άλλη εκδοχή του σουφλέ, που εδώ παρουσιάζεται μπροστά σου ανοιχτό και μυρωδάτο για να σε σκανδαλίσει. 

 

Κουκουβάγια
Το αγαπημένο γλυκοπωλείο έχει μια πολύ νόστιμη χειμωνιάτικη πλευρά που κάνει τις γιορτές λαχταριστές. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου

 

Στην Κουκουβάγια οι χειμωνιάτικες στιγμές έχουν γεύση από το γλυκό που επιλέγεις και μπορείς να το συνδυάσεις με τον φοβερό καφέ, που επίσης έρχεται από την Κρήτη, ή με κάποια από τις ζεστές αρωματικές σοκολάτες. Αν, πάλι, ανήκεις στους τολμηρούς foodies και δεν οδηγείς, θα πρέπει να συνοδεύσεις το γλυκό σου με την αυθεντική τσικουδιά ή τη ρακή που δεν πετυχαίνεις συχνά σε αυτή την ποιότητα. Κι ένα tip που πρέπει να τηρήσεις ευλαβικά: μη φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου τουλάχιστον μία συσκευασία Ζουμερό, γιατί με το που θα φτάσεις σπίτι θα το μετανιώσεις.

 

Σκουζέ 1, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3318700 

Facebook: Κουκουβάγια

Instagram: @koukouvaya_athens

Οδηγός Γεύσης