Kάθε γειτονιά έχει ένα στέκι που λειτουργεί ως μυστικό για τους κατοίκους. Στο Χαλάνδρι γνωρίζουν καλά πως, όταν θέλουν σπιτικό φαγητό, υπάρχει ο Κισσός, μια οικογενειακή ταβέρνα που μετράει σχεδόν σαράντα χρόνια ζωής και τρεις γενιές πίσω και συνεχίζει να προσφέρει αυθεντικές γεύσεις που παραμένουν αγαπημένες.
Κρυμμένος στα ήσυχα στενά του Χαλανδρίου, ο Κισσός έχει την παλιά, αυθεντική γοητεία μιας αυλής όπου θα μπορούσες να έχεις μεγαλώσει. Ένας χώρος που μοιάζει με κάλεσμα από κάποιον παιδικό σου φίλο. Το μυστικό είναι η συνέπεια, η αγάπη, το μεράκι που περνάει από γενιά σε γενιά στην οικογένεια του Κισσού.
Οι ίδιες συνταγές που μαγείρευε η γιαγιά Σοφία πριν από δεκαετίες παραμένουν στο μενού μέχρι σήμερα, αφοπλιστικά τίμιες και σταθερά νόστιμες. Τα ντολμαδάκια αυγολέμονο –αυτά τα μικρά, ζεστά θαύματα– είναι σημείο αναφοράς. Το ίδιο και τα φρεσκοτηγανισμένα κολοκυθάκια που έρχονται λεπτοκομμένα και τραγανά, ή οι χειροποίητες πατάτες που θυμίζουν το τραπέζι των παιδικών σου χρόνων.
Ο κύριος Νίκος είναι η ψυχή της σχάρας. Διαλέγει τα κρέατα καθημερινά, πάντα φρέσκα, πάντα από Έλληνες παραγωγούς και σε αυτά βάζει όλη τη μαστοριά του. Το μπιφτέκι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά είναι τόσο ζουμερό που δεν χρειάζεται διαφήμιση, ενώ τα παϊδάκια κοτόπουλου έχουν αποκτήσει φήμη που ταξιδεύει από στόμα σε στόμα.
Στο παρασκήνιο της κουζίνας, η κυρία Μαίρη βάζει το δικό της μεράκι στα μαγειρευτά. Όταν έχει κέφια –πράγμα που συμβαίνει συχνά–, θα βρεις από τα ανάρπαστα μακαρόνια με κιμά μέχρι την περίφημη ψαρόσουπα βελουτέ, ιδανική για τις κρύες μέρες που χρειάζεσαι κάτι ζεστό και παρηγορητικό, ενώ στο τέλος σε γλυκαίνει με λουκουμάδες αφράτους, χρυσαφένιους, να στάζουν μέλι και κανέλα.
Κάποιες φορές η παράδοση μπορεί να κάνει γευστικά θαύματα και στον Κισσό αυτό συμβαίνει εδώ και σαράντα χρόνια.
Ρούμελης 28, Χαλάνδρι, 210 6840288







- Facebook
- Twitter
- E-mail
0