Κάρδαμο: Μεταφέρει την ελληνική παράδοση σε δημιουργικές συνταγές

Εδώ και 13 χρόνια τα τρία αδέλφια, ο Κωνσταντίνος, ο Σπύρος και ο Παναγιώτης, βάζουν τη δική τους αγάπη και φροντίδα για να προσφέρουν φιλοξενία και γεύσεις.

Πώς γίνεται να πάρεις τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και να τις μεταφέρεις σε μια εκδοχή comfort food; Το Κάρδαμο με το όνομα που μυρίζει σπιτική κουζίνα έχει φτιάξει ένα μενού που πρέπει να δοκιμάσεις για να ανακαλύψεις μια νέα όψη της παραδοσιακής κουζίνας, τόσο σύγχρονη όσο και γνώριμη, και σίγουρα άκρως γευστική.

 

Αυτός ο χώρος, άλλωστε, έχει ένα παρελθόν που το έχει καθιερώσει ως προορισμό γεύσης. Εδώ και 13 χρόνια τα τρία αδέλφια, ο Κωνσταντίνος, ο Σπύρος και ο Παναγιώτης, βάζουν τη δική τους αγάπη και φροντίδα για να προσφέρουν φιλοξενία και γεύσεις. Ο Σπύρος στην κουζίνα και οι άλλοι δυο στη σάλα του Κάρδαμου δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άκρως φιλική και χαμογελαστή, προσφέροντας τη δική τους γαστρονομική ματιά, πάντα με βάση τα τοπικά προϊόντα που η περιοχή προσφέρει σε αφθονία.

 

Κάρδαμο: Μεταφέρει την ελληνική παράδοση σε δημιουργικές συνταγές

 

Από το προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης –τόσο basic και γευστικό– μέχρι τις ιδιαίτερες κοπές μόσχου, οι προτάσεις σε παροτρύνουν να ευχαριστηθείς κάθε στιγμή αλλά και κάθε γευστική δοκιμή. Μπρόκολο ψητό με σάλτσα από φιστικοβούτυρο, μελιτζάνες ιμάμ με γιαούρτι, κύμινο και φουντούκι, χειροποίητη τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης: ο κατάλογος είναι ένας συνδυασμός από πιάτα που θα μπουν στη μέση αλλά και μερίδες που θα απολαύσεις ατομικά. Άλλωστε, όπως λέει το μότο του Κάρδαμο, «comfort food is different things to different people».
 

Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το κεμπάπ προβατίνας με μαρμελάδα ψητής ντομάτας, τον παραδοσιακό κόκορα με χυλοπιτάκι και μυζήθρα –που φέρνει εικόνες από γιορτινό τραπέζι– αλλά και την ιδιαίτερη εκδοχή του παστίτσιου με μοσχαράκι μπρεζέ και μπεσαμέλ γραβιέρας.

 

Κάρδαμο: Μεταφέρει την ελληνική παράδοση σε δημιουργικές συνταγές

 

Δεν γίνεται να φύγεις από το Κάρδαμο χωρίς να γευτείς το ξεχωριστό γαλακτομπούρεκο με δίπλες, κρέμα σιμιγδαλιού και παγωτό baba au rum: μία ακόμα απόδειξη για το πώς η παράδοση μπορεί να γίνει βάση για τη σύγχρονη γαστρονομία της χώρας μας. Η ομάδα του Κάρδαμου γνωρίζει καλά αυτήν τη συνταγή.

 

Πλ. Σιδηροδρομικού Σταθμού 21, Καλαμάτα, 2721 098091, Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης