Αν μιλήσεις με τους ανθρώπους του K2 Pizza Bar, νιώθεις εύκολα το πάθος που βρίσκεται πίσω από αυτό το concept που υμνεί την έννοια της εξειδίκευσης και μάλιστα σε μια τόσο αγαπημένη γεύση όπως η πίτσα. Εδώ, ο κατάλογος, εκτός από τον μεγάλο του πρωταγωνιστή, έχει και νόστιμα μπέργκερ για εκείνους που παραμένουν φανατικοί του είδους, δροσερές σαλάτες και επιλεγμένα ορεκτικά.

 

Κατά τα άλλα, η όλη ιδέα είναι «in pizza we trust» και δικαίως, αφού ο Κώστας στην κουζίνα δημιουργεί μια σειρά από συνταγές που απογειώνονται χάρη στη ζύμη, η οποία παρασκευάζεται με φυσικό προζύμι από το Slow Down taproom που βρίσκεται απέναντι. Το αποτέλεσμα είναι μια βάση για πίτσα που κινείται μεταξύ της ναπολιτάνικης και της νεοϋορκέζικης εκδοχής, μαλακή και ταυτόχρονα τραγανή, που συνδυάζεται με φρέσκα υλικά ώστε να νιώθεις και στη γεύση αλλά και στη χώνεψη την ανωτερότητα της ποιότητας.

 

K2 Pizza Bar
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Όσο για τις συνταγές, όπως λέει ο Κώστας, «χωρίζονται σε πίτσες μπίρας και κρασιού για να κάνεις το δικό σου pairing». Στις πρώτες ανήκουν οι πιο πικάντικες και πληθωρικές, όπως η Chick με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές, η Spianata με το αυθεντικό ιταλικό αλλαντικό ή η σπιρτόζικη peperoni. Αν είσαι wine lover, μπορείς να προτιμήσεις την πιο ανάλαφρη G.O.A.T με κατσικίσιο τυρί, ένα mix από μοτσαρέλα και λευκό τσένταρ, ρικότα, παρμεζάνα και χειροποίητη μαρμελάδα σύκο – από τις συκιές της οικογένειας στην Πελοπόννησο. 

 

Εντυπωσιακή και η Café με γκοργκοντζόλα, ρικότα, παρμεζάνα, K2 mix τυριών, μέλι, φουντούκι τριμμένο και espresso που εύκολα συνδυάζεται, όπως όλες οι οινικές, με ένα κλασικό κοκτέιλ τύπου Mai Tai. Στον κατάλογο θα βρεις pizza σε όλες τις επιλογές και για όλους, καθώς υπάρχουν vegan και gluten friendly επιλογές (άλλωστε τα συγκεκριμένα υλικά της ζύμης προμηθεύονται απο τον φούρνο Asterisque).

 

Κυδαντιδών 36, 211 4244282

Facebook: K2 pizza bar

Instagram: k2pizzabar

Οδηγός Γεύσης