Τα τελευταία χρόνια η γευστική σκηνή της Αθήνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις χώρες του εξωτερικού. Γιατί εδώ πλέον βρίσκονται προτάσεις εμπνευσμένες από διαφορετικές κουλτούρες, γαστρονομίες και γευστικές παραδόσεις, και μάλιστα παρουσιάζονται σε μια εκδοχή που εναρμονίζεται με το ελληνικό κριτήριο, επιβεβαιώνοντας τη φήμη ότι, αν μη τι άλλο, ξέρουμε να απολαμβάνουμε το φαγητό που τρώμε.

 

Το Hams and Clams ανήκει σίγουρα στην κατηγορία των πολυπολιτισμικών επιλογών που σου προσφέρει αυτή η πόλη. Ένα αυθεντικό oyster bar, που μάλλον εγκαινιάζει την κατηγορία, το οποίο έχει να προτείνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Με έμπνευση από Γαλλία, Ισπανία, ακόμα και την Ανατολική Ακτή της Αμερικής ο Παντελής Ζαρταλούδης συνέλαβε το concept γι’ αυτό το food spot με tapas βασισμένα στα στρείδια αλλά και μια σειρά από πιάτα θαλασσινών και ψαρικών που συνδυάζονται σε κάποιες συνταγές με εκλεκτά αλλαντικά.

 

Hams and Clams: H Αθήνα έχει το δικό της oyster bar και είναι εξαιρετικό!
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Αν αναρωτιέσαι τι σου θυμίζει αυτό το concept, θα πρέπει να κατευθυνθείς προς Πόρτλαντ, κάνοντας μια στάση στη Μεσόγειο, και να στρέψεις το βλέμμα στα νησιά του Αιγαίου. Τα ολόφρεσκα ψάρια έρχονται από την Κάλυμνο, τα στρείδια από τη Γαλλία, οι αστακοί και οι φούσκες από διαφορετικά νησιά του Αιγαίου και το jamon από την Ισπανία. Φαντάσου, λοιπόν, αυτές τις εκλεκτές πρώτες ύλες σε συνδυασμούς που δεν έχεις ξαναγευτεί, μέσα σε ένα scandinavian design περιβάλλον, ιδανικό για comfort στιγμές που μετατρέπονται σε μια πραγματική γευστική αποκάλυψη. 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι το Hams and Clams, λίγο μετά την εμφάνισή του, μεταφέρθηκε σε έναν μεγαλύτερο χώρο στη μαρίνα Ζέας, όπου και βρήκε το φυσικό του περιβάλλον. Στο μενού που επιμελείται ο Μενέλαος Νικολάου θα βρεις, φυσικά, στρείδια σε διαφορετικές εκδοχές –από ωμά μέχρι την πρόταση πανδαισία Oyster Fiesta– και μια σειρά από must try πιάτα, όπως η American style τορτίγια με γαρίδες και μοσχάρι. Εξαιρετικές επιλογές και ο σολομός με σπαγγέτι αγγουριού, dumplings και σάλτσα σόγιας, αλλά και το φιλέτο σφυρίδας σε βελουτέ σάλτσα από παστινάκι, τουρσί κόκκινο λάχανο και chips από παστινάκι, που μπορείς να μοιραστείς, ή και όχι. 

 

Hams and Clams: H Αθήνα έχει το δικό της oyster bar και είναι εξαιρετικό!
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Η ενημερωμένη κάβα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα βρίσκεται σε έναν privé χώρο, ιδανικό για ιδιαίτερες συναντήσεις, και ολοκληρώνει την εμπειρία μέσα από ένα pairing που απογειώνει τις γεύσεις. 

 

Το Hams and Clams γίνεται προορισμός για καθημερινό lunch break, casual dinner ή φιλικές και επαγγελματικές συναντήσεις, ακόμα και για weekend brunch, προσφέροντας τη δική του διαφορετική πρόταση στη γευστική μας εξερεύνηση μέσα σε μια ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στα θέρετρα της Ανδαλουσίας.

 

Hams and Clams: H Αθήνα έχει το δικό της oyster bar και είναι εξαιρετικό!
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 418 6683, Facebook: HAMS & CLAMS, Instagram: hamsandclams

 

Οδηγός Γεύσης