Eίναι ωραίο να βλέπεις καινούργια μαγαζιά να ανοίγουν μετά από πολλή προσοχή και ψάξιμο. Το Flower, που ήρθε πριν από λίγες μέρες στο Σύνταγμα, Κορνάρου 4, είναι ένας φροντισμένος, all-day χώρος που ήδη μας έχει κερδίσει με όσα προσφέρει – και άλλα τόσα που σχεδιάζει για το μέλλον.

 

Το brunch γίνεται μια απολαυστική στιγμή της ημέρας –για την ακρίβεια πολλές απολαυστικές στιγμές– με γεύσεις νόστιμες και θρεπτικές που σε γεμίζουν ενέργεια. Τα bowls του Flower συνδυάζουν διαφορετικά εκλεκτά υλικά με ευεργετικές ιδιότητες, όπως το Açai yoghurt με ακτινίδιο, κέιλ και μύρτιλα. Αν είσαι λάτρης των overnight oats πρέπει να δοκιμάσεις το banoffee –βρόμη με μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα– αλλά και το ομώνυμο Flower με γάλα αμυγδάλου, σπόρους τσία και σιρόπι σφενδάμου που θα λατρέψουν vegan και μη vegan. Τα pancakes σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές θα συνοδεύσουν τον πρωινό σου καφέ, ενώ οι αυγοφέτες –γαλλικό τοστ, αλλιώς– με μέλι, κανέλα και φρούτα εποχής ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις που τις κάνουν ακόμα πιο λαχταριστές.

 

Flower
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το ίδιο προσεγμένο και το βραδινό μενού με comfort επιλογές όπου πρωταγωνιστεί η λατρεμένη πίτσα που μπαίνει στη μέση για να τσιμπήσουν όλοι καθώς απολαμβάνουν το ποτό τους. Vegeterian, Μargarita, Chorizo, όποια κι αν διαλέξεις, τα premium υλικά ξεχωρίζουν σε κάθε μπουκιά. 

 

Τα κοκτέιλ του Flower έρχονται να ολοκληρώσουν όλα όσα μπορεί να αναζητάς από τη βόλτα σου. Συνδυασμοί αποσταγμάτων, τεχνικών και γεύσεων δημιουργούν μείξεις που θα σε κρατήσουν μέχρι αργά σε αυτό το καινούργιο στέκι που βρίσκεται στο στενό της Κορνάρου. Τις γιορτινές μέρες θα βρεις κι ένα υπέροχο αρωματικό Glühwein αλλά και το εορταστικό Beaujolais Nouveau το οποίο καλωσορίζει την περίοδο των Χριστουγέννων. 

 

Το Flower είναι ένα κουκλίστικο στέκι που ξεχωρίζει από μακριά χάρη στην άνθινη πρόσοψη και ήρθε για να ομορφύνει το κέντρο της πόλης.

 

Κορνάρου 4, Αθήνα

Instagram: flower_athens

Οδηγός Γεύσης