Στη συμβολή  της οδού Καρόρη με τη μικροσκοπική Αγάθωνος το Feyrouz εμφανίστηκε πριν από εννέα χρόνια φέρνοντας άρωμα ανατολής στο κέντρο, συμβάλοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο στην αναβάθμιση της street food σκηνής της Αθήνας. Πρόκειται για ένα μαγαζί - οικογενειακή υπόθεση. Η ιστορία του ξεκινάει από μια χαρισματική μαγείρισσα που με καταγωγή από την Αλεξανδρέττα της Αντιόχειας έδωσε το όνομά της (όνομα και μιας αλησμόνητης για το Λίβανο γυναικείας φωνής) στον χώρο της Αθήνας ενώ οι γιοί της, ο Αντρέας και ο Σάββας Κιλτσικσής παρακολουθούν τις εξελίξεις της σύγχρονης γαστρονομίας,  εμπνέονται από τις συνταγές της μητέρας Feyrouz και μας υποδέχονται όλα αυτά τα χρόνια καθημερινά σε ένα γαστρονομικό σταυροδρόμι που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση. 

 

Εκεί λοιπόν που η μεσογειακή κουζίνα συναντά την γαστρονομική ιστορία της οικογένειας από το Λεβάντε, στο μέρος όπου οι Αθηναίοι έχουν χορτάσει (ξανά και ξανά) όλα αυτά τα χρόνια με ταμπουλέ Αντιοχείας, σούπα μαχλούτα, τα σήμα κατατεθέν λαχματζούν τους, τα μοναδικά πεϊνιρλί τους και το ρύζι βοσπόρου αυτές τις μέρες θα στηθεί μια μεγάλη και πολυήμερη γιορτή.

 

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου χώρου της οικογένειας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, άνθρωποι που διαμορφώνουν τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης, καλούνται να μαγειρέψουν στο Feyrouz της Αθήνας εμπνευσμένοι από τις συνταγές της χαμένης πόλης-πατρίδας της Αντιόχειας.

 

Το Feyrouz γιορτάζει τα εννιά χρόνια λειτουργίας του
Άνθρωποι που διαμορφώνουν τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης, καλούνται να μαγειρέψουν στο Feyrouz της Αθήνας εμπνευσμένοι από τις συνταγές της χαμένης πόλης-πατρίδας της Αντιόχειας.

 

Όπως λένε οι ίδιοι για όσα οργανώσει «Η εποχή μας βρίσκει αποσπασμένους, σε συνεχείς μοναχικές προσπάθειες και δράσεις για ένα καλύτερο αστικό τοπίο. Το Feyrouz της Αθήνας, για να γιορτάσει τα εννιά χρόνια λειτουργίας του, επικαλείται ξανά την έννοια της κοινότητας και μετατρέπει τη γιορτή του σε μια συλλογική γιορτή μνήμης…Συντεταγμένοι σε ένα μήνυμα στήριξης και αισιοδοξίας στους πληγέντες, με βαθιά πίστη πως η Αντιόχεια είναι οι μνήμες της, οι μελωδίες που επιβίωσαν μέσα στον χρόνο, οι γεύσεις και τα αρώματα που θεμελίωσαν την ταυτότητα της μέσα στα 2500 χρόνια ιστορίας. Όσο διατηρούνται όλα αυτά, υπάρχει λόγος να ξαναζήσει.

 

Μουσικές παρενθέσεις, παγωτά με άρωμα βαθιάς Ανατολής, κοκτέιλ και καφέδες με αναφορά στην γαστρονομική παράδοση του Λεβάντε θα συνυπάρξουν στο του Feyrouz από τη Δευτέρα 24 έως και το Σάββατο 29 Απριλίου».

 

Το Feyrouz γιορτάζει τα εννιά χρόνια λειτουργίας του
Εκεί λοιπόν που η μεσογειακή κουζίνα συναντά την γαστρονομική ιστορία της οικογένειας από το Λεβάντε αυτές τις μέρες θα στηθεί μια μεγάλη και πολυήμερη γιορτή.

 

Στη γιορτή συμμετέχουν οι:

Νίκη Αλεξιάδου - eylo

Βασίλης Χαμάμ - Poster

Χλόη Χατζηβαρύτη - Chatzivariti winery

Αντώνης Περιστέρης - Strange Brew

Γιώργος Γκάτσος - Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Σωκράτης Μπεληγιάννης & Ρόη Αποίκου - Μαιτρ και Μαργαρίτα

Φώτης Φωτεινόγλου - Φίτα

Αντώνης Σελέκος - Antonis Selekos Conceptual Desserts

Κωνσταντίνος Καρακατσάνης - Django Gelato

Μανώλης Παπουτσάκης - Pharaoh, Δέκα τραπέζια, Χαρούπι

Γιάννης Λουκάκης - Μούργα, +τροφή

Λουίζος Συμεωνίδης - Vanilla Gelateria

Line Athens

Στέφανος Δωματιώτης - Createe Athens

Πέρι Παναγιωτακόπουλος - Winekiosk, Pharaoh

 

Για το καθημερινό πρόγραμμα ακολουθήστε τη σελίδα του feyrouz athens σε Facebook και Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες για το μενού στο feyrouz.gr.

 

Οδηγός Γεύσης