Κάποια στέκια σε καλούν κοντά τους χωρίς να ξέρεις το γιατί. Σαν ένας μαγνήτης που εκπέμπει θετική ενέργεια και σε τραβά ασυνείδητα. Το Faba Coffee Roasters από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη γειτονιά του Αρείου Πάγου έφερε όλη του την αυθεντική διάθεση αλλά και το πάθος για έναν ξεχωριστό καφέ, και όχι μόνο.

 

Οι ιδιοκτήτες Παναγιώτης Αναστασόπουλος, με μεγάλη εμπειρία στην ιστορία «καφές», και η Μαγδαλένα Ζώτου, με ιδιαίτερη άποψη στη δημιουργία φιλόξενων χώρων, είναι ο συνδυασμός που κάνει τη διαφορά, προβάλλοντας ο καθένας τη δική του αγάπη. Και ξέρεις τι λένε, ότι η αγάπη γυρίζει πίσω. Γιατί δεν γίνεται να βρεθείς στο Faba και να μην ερωτευτείς τη ρετρό αισθητική που σε ξεκουράζει, τα φυσικά υλικά που σε καλοδέχονται και τις πράσινες λεπτομέρειες που σε ηρεμούν. 

 

Faba coffee roasters
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Όσο για το κομμάτι της γεύσης, εδώ ο καφές τιμάται όπως του αξίζει, με την επιλογή διαλεκτών κόκκων από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Στον καφέ ροής θα απολαύσεις ένα χαρμάνι από Βραζιλία, Κολομβία, Αιθιοπία και Παπούα-Νέα Γουινέα που φέρει την υπογραφή Faba και σε μαγεύει τόσο στη ζεστή όσο και στην κρύα εκδοχή του – άλλωστε ο barista ξέρει κάθε φορά να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά αυτού του signature blend. Κάθε τόσο, όμως, εναλλάσσονται δύο επιλογές single origin για να σε παρασύρουν σε ένα συνεχές ταξίδι σε όλο τον κόσμο με όχημα ένα πλούσιο φλιτζάνι γεμάτο από αρώματα και ιδιαίτερα κάθε φορά γευστικά χαρακτηριστικά.

 

Τα σνακ και τα γλυκά –προσεγμένα στην εντέλεια και με ιδιαίτερες συνταγές– συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σου, δημιουργώντας μια απόλαυση που αλλάζει την καθημερινότητα, μετατρέποντας την καθημερινή συνήθεια σε αληθινή χαρά. Κι αυτό είναι ίσως ό,τι χρειάζεσαι περισσότερο για να χαμογελάσεις.

 

Faba coffee roasters
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Κυρίλλου Λουκάρεως 43, 211 4146449, Facebook: Faba Coffee Roasters, Instagram: faba_coffee_roasters

Οδηγός Γεύσης