Η ομάδα του Sushi Rolls πήρε το πλοίο και κατέβηκε στην Ίο, το λατρεμένο νησί των Κυκλάδων. Για δεύτερη χρονιά μάς παρουσιάζει στο πιο όμορφο σημείο του νησιού –κυριολεκτικά όμως– το project Elpeace που συνδυάζει την αγάπη για τη γιαπωνέζικη κουζίνα με την οικειότητα της μεσογειακής γαστρονομίας. 

 

Δεν είναι αρκετά τα λόγια για να περιγράψουν την εμπειρία που σε περιμένει σε αυτήν τη γωνιά του Αιγαίου. Ακριβώς πάνω από την πανέμορφη παραλία του Μυλοπότα με τα τιρκουάζ νερά έχει στηθεί ένα σκηνικό από φυσικά υλικά και γήινα χρώματα με το φούξια της μπουκαμβίλιας να διακόπτει ευχάριστα τη χρωματική παλέτα.

 

Elpeace

 

Το μενού είναι ένας φόρος τιμής στην ψαροφαγία –αυτή η ομάδα γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της– και χωρίζεται σε sea food, sushi και tartare προτάσεις που βρίσκουν τη θέση τους η μία δίπλα στην άλλη, σε κάθε τραπέζι. Από το εκπληκτικό σεβίτσε λαβράκι με γκρέιπφρουτ, κόλιανδρο, γιούζου και τσίλι μέχρι το γιουβέτσι με καραβίδες, μπισκ αστακού και στάκα Χανίων, οι επιλογές μυρίζουν θάλασσα με αναφορές σε οικείες συνταγές. Πρέπει να δοκιμάσεις τα τηγανητά καλαμαράκια με αγιολί πιπεριάς που απογειώνουν ένα κλασικό, αγαπημένο πιάτο του ελληνικού καλοκαιριού.

 

Δίπλα σε αυτές τις προτάσεις έρχονται τα rolls να καταθέσουν την αριστοτεχνική νοστιμιά της γιαπωνέζικης κουζίνας: maki, nigiri, sashimi και τα εκπληκτικά inside out rolls που παρουσιάζουν μια άλλη οπτική των κλασικών γιαπωνέζικων trademarks. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Crispy salmon roll με τηγανητό σολομό, ψητό χέλι, ελαφριά καυτερή & γλυκιά σος, νιφάδες τεμπούρα.

 

Elpeace

 

Η γευστική απόλαυση ολοκληρώνεται με τα tartare που σου ανοίγουν την όρεξη και σε προετοιμάζουν για όσα ακολουθούν, ενώ οι ετικέτες της wine list ή κάποιο από τα αποστάγματα συνοδεύουν όλη την εμπειρία. Το Elpeace είναι η ανάμνηση που παίρνεις μαζί σου από τις καλοκαιρινές διακοπές, δημιουργώντας γευστικές μνήμες που σε ακολουθούν για καιρό.

 

Μυλοπότας, Ίος, 2286 093473

Facebook: Elpeace Ios Island 

Instagram: elpeace_ios_island

Οδηγός Γεύσης