Το Dear Manouka είναι το νέο wine bar που ήρθε στο Παγκράτι και στήθηκε στο κατάλληλο σημείο. Το νεοκλασικό του 1890 που βρίσκεται στο 8 της γραφικής Ηρώνδα μετατράπηκε από το Studio Materiality σε έναν cozy χώρο με ροζ τοίχους, όπου πρωταγωνιστούν η μεγάλη μπάρα, τα μεταλλικά τραπέζια και οι βελούδινοι καναπέδες.

 

Αυτά στη χειμωνιάτικη εκδοχή του, γιατί στην καλοκαιρινή του πλευρά το Dear Manouka σε υποδέχεται στον γραφικό πεζόδρομο, δημιουργώντας εξίσου ατμοσφαιρικές στιγμές και fusion γεύσεις με προσεγμένες οινικές επιλογές και signature cocktails που έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Πισσάς, γνωστός μας από το bar του Manouka στην Ερμού.

 

Dear Manouka

 

Εδώ όλο το concept είναι μια χαλαρή απόλαυση της οποίας γίνεσαι συμμέτοχος και αποδέκτης ταυτόχρονα. Στο επισκέψιμο κελάρι μπορείς να χαζέψεις τις ετικέτες που προτείνει ο Σωκράτης Βρακάς και τελικά να διαλέξεις το κρασί σου ανάμεσα σε εκλεκτές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. 

 

Οι γεύσεις της κουζίνας έρχονται να συνοδεύσουν τη wine list με πιάτα που μπορείς να μοιραστείς ή και να τα κρατήσεις μόνο για σένα. Το μενού είναι μια εξαιρετικά προσεγμένη μείξη τάσεων, υλικών και τεχνικών που καταλήγει να σε εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά. Το ταρτάρ από ελάφι, το τατάκι μόσχου και το καρέ προβατίνας με γραβιέρα, χαρούπι και πατάτα είναι στα απολύτως must try. Δεν λείπουν οι γεύσεις της θάλασσας, αλλά σε μια εντελώς φρέσκια εκδοχή – πρέπει να δοκιμάσεις τα undon noodles με αχινό ή το σεβίτσε ροφού με φράουλες και λέμονγκρας.

 

Dear Manouka

 

Οι γεύσεις του Dear Manouka δεν πέφτουν σε στερεότυπα, κι αυτό είναι ίσως που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Δίπλα τους άνετα θα απολαύσεις κάποιο από τα κοκτέιλ του μπαρ, όπως το Cherry Negroni ή μια Pop Margarita, και απαραιτήτως το Pagrati Mule, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! Αν και ο στόχος του Dear Manouka είναι να σε κάνει να ξεχνάς οτιδήποτε, καθώς απολαμβάνεις τις στιγμές σου εκεί, και το καταφέρνει με το παραπάνω!

 

Ηρώνδα 8, Παγκράτι, 210 7293628

Facebook: Dear Manouka 

Instagram: dear_manouka

Οδηγός Γεύσης