Υπάρχει Iταλική και ιταλική κουζίνα. Από τη μια είναι εκείνη που σε κάνει να μένεις στην επιφάνεια και από την άλλη εκείνη που σε μυεί στην ουσία αυτής της γευστικής παράδοσης. Το Cupola είναι μια αυθεντική ιταλική τρατορία που ξέρει να δημιουργεί μέσα από τα πιάτα του ένα ταξίδι γεύσης εμπνευσμένο από την ιταλική κουζίνα.

 

Cupola Trattoria: Γεύσεις εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ιταλίας.
Στο μενού που μαγειρεύει ο σεφ Δημήτρης Γιαννόπουλος σε συνεργασία με τον Γιάννη Μαρκαδάκη συναντιούνται συνταγές από διαφορετικές γωνιές της Ιταλίας.

 

Στο μενού που μαγειρεύει ο σεφ Δημήτρης Γιαννόπουλος σε συνεργασία με τον Γιάννη Μαρκαδάκη συναντιούνται συνταγές από διαφορετικές γωνιές της Ιταλίας για να μπορείς να απολαύσεις όλο το μεγαλείο αυτής της κουζίνας. Για τον χειμώνα οι προτάσεις ανανεώνονται και πάλι, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εκδοχή των πιάτων που έχουμε αγαπήσει, ή περιλαμβάνει νέα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Arancini Bolognese με κρέμα παρμεζάνας, risotto παντζάρι με gorgonzola και καρύδια, ταλιατέλες με ραγού μανιταριών και σπεκ είναι από τις επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν. Μην παραλείψεις με τίποτα τα gnocchi με αρνί, κρέμα κολοκύθας και ρικότα, που συνδυάζει με λεπτότητα τις γεύσεις σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενώ στη συνοδεία του γεύματος η σαλάτα Bresaola προσφέρει τη δική της δροσιστική υπογραφή. 

 

Cupola Trattoria: Γεύσεις εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ιταλίας.
Για τον χειμώνα οι προτάσεις ανανεώνονται και πάλι, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εκδοχή των πιάτων που έχουμε αγαπήσει, ή περιλαμβάνει νέα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις.

 

Φυσικά και θα μπει στη μέση κάποια πίτσα –αν και μία δεν είναι ποτέ αρκετή–, που εδώ φτιάχνεται με την αυθεντική ναπολιτάνικη συνταγή. Δοκίμασε την πίτσα με trifolata μανιταριών, προσούτο Parma, θυμάρι, σκόρδο και taleggio, ή τη φανταστική πίτσα Bresaola με πίκλα ντοματίνι και bufala.

 

Η ιταλική γευστική εμπειρία στο Cupola συνοδεύεται με το κατάλληλο κρασί από την οινική λίστα και κλείνει με το ανάλογο επιδόρπιο. Bomboloni με καραμέλα γάλακτος, σάλτσα σοκολάτας-φραμπουάζ και crumble μπισκότο –λαχταριστός συνδυασμός των υλικών– ή crostata μήλου με κρέμα βανίλιας, compote μήλου, crumble και παγωτό κανέλας που σου αφήνει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς. Άλλωστε, στο Cupola κάθε πρόταση είναι μια μικρή γευστική έκπληξη που έχει κάτι από το ιταλικό ταμπεραμέντο.

 

Cupola Trattoria: Γεύσεις εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ιταλίας.
Φυσικά και θα μπει στη μέση κάποια πίτσα που εδώ φτιάχνεται με την αυθεντική ναπολιτάνικη συνταγή.

 

Ευφορίωνος 13, 211 4117444
www.cupola.gr, Facebook: cupolatrattoria, Instagram: cupola_trattoria

Οδηγός Γεύσης