Aπό το 2017, στον πεζόδρομο της ευφορίωνος, το Cupola σερβίρει μια άκρως αυθεντική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, φέρνοντας στο Παγκράτι έναν αέρα από κάποια γειτονιά της Ρώμης. Ένα ιταλικό εστιατόριο που κέρδισε τη φήμη του για τη ναπολιτάνικη πίτσα, όμως όσοι το έχουν επισκεφτεί επιστρέφουν και για τη φρέσκια pasta, τα risotti, αλλά και για τα υπόλοιπα πιάτα, που μαγειρεύονται με το ταμπεραμέντο των Ιταλών και την αγάπη της ομάδας που βρίσκεται στην κουζίνα.

 

Εκεί, ο executive chef Τάσος Θεοτόκης υπογράφει ένα μενού που συνδυάζει την αυθεντικότητα της τρατορίας με τη σύγχρονη μαγειρική ματιά, προσφέροντας επιλογές comfort και ταυτόχρονα elevated, που εύκολα απολαμβάνεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Cupola: Αυθεντική γεύση Ιταλίας στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος

 

Από τα Arancini Bolognese μέχρι τα λατρεμένα Mezzi Rigatoni Pistacchio, κάθε πιάτο ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και δημιουργικότητας. Η πίτσα, από τη Napoletana, που παραμένει σταθερή αξία, μέχρι την κλασική Margherita Bufala και την καταπληκτική Tartufata με φρέσκια μαύρη τρούφα, είναι ακριβώς όπως πρέπει: λεπτή, με αφράτο cornicione και σάλτσα San Marzano που μοσχοβολάει Ιταλία. Κι αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει το Cupola, είναι η εμμονή στη λεπτομέρεια – από το λάδι τρούφας στα Funghi Misti e Ricotta μέχρι το άψογα σερβιρισμένο Vitello Tonnato.

 

Στο ποτήρι, περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιών από Ιταλία και Ελλάδα συνοδεύουν τις γεύσεις, δίνοντας άλλη διάσταση στο pairing. Η ατμόσφαιρα χαλαρή, αντιπροσωπευτική της μεσογειακής γαστρονομίας, με τον ήλιο να λούζει τα τραπεζάκια και το άρωμα της φρεσκοψημένης ζύμης να σε προκαλεί από την ανοιχτή κουζίνα, μοιάζει να περιγράφει τη λέξη «φιλοξενία».

 

Ένα all-day στέκι για lunch breaks, after-office dinners ή ρομαντικά βράδια που μυρίζουν Ιταλία και φρέσκα υλικά της Μεσογείου.

 

Ευφορίωνος 13, 211 4117444 

www.cupola.gr

Facebook: cupolatrattoria

Instagram: cupola_trattoria

Οδηγός Γεύσης