Αυτές τις μέρες οι παρέες μεγαλώνουν, τα πιάτα μπαίνουν στο κέντρο και το μοίρασμα είναι μια πράξη που έχει μεγαλύτερη αξία. Μέσα σε αυτό το γιορτινό κλίμα, οι γεύσεις του Cinapos έρχονται ως φυσική επιλογή, ως σημείο αναφοράς όπου συναντιόμαστε με τους αγαπημένους αλλά και με τις ρίζες μας. Άλλωστε, το βιωματικό μεζεδοπωλείο του Θησείου δεν μιμείται το ελληνικό τραπέζι, το ζει, το παρουσιάζει στην καλύτερη εκδοχή του, και τις γιορτές δημιουργεί γενναιόδωρα στιγμές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας.

 

Η φιλοσοφία παραμένει σταθερή: around the Greek table. Παρέες που μοιράζονται, ποτήρια που γεμίζουν ξανά και ξανά, κουβέντες που μπλέκονται με γέλια, δηλαδή όλα όσα θυμόμαστε από τα οικογενειακά γιορτινά τραπέζια. Το μενού τιμά την ελληνική κουζίνα χωρίς υπερβολές, με πιάτα που βασίζονται στην καθαρή γεύση και την καλή πρώτη ύλη. Η ντομάτα με ψιμοτύρι και κρίταμο, η φάβα Σαντορίνης με τηγανητή κάππαρη και η αθηναϊκή σαλάτα με καπνιστή πέστροφα είναι γεύσεις γνώριμες, δουλεμένες με ακρίβεια, ενώ η τζιγεροσαλάτα έρχεται να ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει στους μεζέδες που αγαπάμε.

 

Cinapos: Το ελληνικό τραπέζι των γιορτών και του μοιράσματος
Φωτό: Θάλεια Ιωάννου

 

Στα πιο δυνατά, το μοσχαρίσιο λουκάνικο με καμένο πράσο και το κεμπάπ έχουν όλο τον παρεΐστικο χαρακτήρα που ζητάμε, ενώ τα κυρίως πιάτα του Cinapos πατούν γερά στην ελληνική παράδοση: αρνί στον φούρνο με πατάτες, χοιρινή μπριζολοπανσέτα, αλλά και γιουβέτσι μοσχάρι με κουσκούς, ή σπαγγετίνι με αρνί και μυζήθρα – δεν χρειάζονται συστάσεις αυτές οι γευστικές αξίες.

 

 

Τα ελληνικά αποστάγματα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ η λίστα κρασιών γεμίζει τα ποτήρια όπως αρμόζει σε ένα γιορτινό τραπέζι. Ο χώρος, με τα στρογγυλά τραπέζια και τη διάθεση για μοίρασμα, λειτουργεί ως κοινό τραπέζι φίλων. Γιατί στο Cinapos, ειδικά τις γιορτές, το φαγητό δεν είναι αφορμή αλλά ο λόγος να είμαστε μαζί.

 

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, 211 0125454 

Social: kokkini_svoura

Instagram: svourabar

Οδηγός Γεύσης