Λένε ότι ο βασιλιάς των ποτών είναι το ουίσκι και όσοι είναι λάτρεις του είδους ξέρουν πολύ καλά γιατί. Αυτό το μοναδικό απόσταγμα με τη μεγάλη ιστορία τιμάται στην Cava Solera με έναν τρόπο πρωτότυπο που σε κάνει να γνωρίσεις το μεγαλείο του και να απολαύσεις σπάνιες ετικέτες που σε μεταφέρουν σε εμβληματικά αποστακτήρια σε όλο τον κόσμο.

 

Η κάβα του Χαλανδρίου που έχουμε αγαπήσει χάρη στη μοναδική in house Μαλαγουζιά και τη γενικότερη εξειδίκευση στον κόσμο του κρασιού παρουσιάζει με το νέο της concept μια σειρά από εκλεκτές ετικέτες ουίσκι οι οποίες παραμένουν ανοιχτές και σε καλούν να τις δοκιμάσεις. Περισσότερες από 60-70 φιάλες με καταγωγή από την Ιαπωνία, τη Σκωτία ή την Αμερική με τα περίφημα bourbon της σερβίρονται σε tasting ποσότητες (20 ml) για να μπορείς κάθε φορά να επιλέξεις όσα θέλεις (και αντέχεις, ανάλογα με την εξοικείωσή σου) σε αυτήν τη whiskey based γευσιγνωσία.

 

Cava Solera
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Δεν είναι όμως μόνο η εξαιρετική ποιότητα των αποσταγμάτων (μιλάμε για άκρως ψαγμένες προτάσεις) που δημιουργεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Είναι και τα συνοδευτικά που θα απογειώσουν τα χαρακτηριστικά του ουίσκι που επέλεξες. Από ένα σαλάμι σύκου μέχρι ένα γλυκό του κουταλιού, η ομάδα της Cava Solera θα συνοδεύσει το ποτό σου με το έδεσμα που ταιριάζει περισσότερο, ώστε να νιώσεις με όλες τις αισθήσεις σου αυτή την απόλαυση. Κι έπειτα είναι όλη η συζήτηση που γεννιέται με αφορμή κάθε ουίσκι, οι ιστορίες που θα ακούσεις γύρω από αυτό και οι άγνωστες λεπτομέρειες που θα σε μυήσουν ακόμα περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο.

 

Οι άνθρωποι της Cava Solera –γνώστες του είδους– θα σε ξεναγήσουν σε μια γευστική εμπειρία που, αν θέλεις, μπορείς να μεταφέρεις και στον χώρο σου, αγοράζοντας τη φιάλη που σου άρεσε περισσότερο για να τη μοιραστείς με την παρέα σου – ή και να την κρατήσεις όλη για εσένα.

 

Ανδρέα Παπανδρέου 77, Χαλάνδρι, 210 6818858 

Instagram: @cava_solera

Facebook: Cava Solera 

Οδηγός Γεύσης