Η Οινοποιία Μπουτάρη και τo αυθεντικό steakhouse, Casa del Toro ένωσαν τις δυνάμεις και την εμπειρία χρόνων που διαθέτουν, για να μας προσφέρουν μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία, προσεγμένη στην κάθε της λεπτομέρεια.

 

Ένα απολαυστικό γεύμα στο Casa del Toro με το πιο ταιριαστό κρασί από τα Οινοποιεία Μπουτάρη

 

Γράφοντας την δική της ιστορία στον ελληνικό αμπελώνα πάνω από 140 χρόνια, η Οινοποιία Μπουτάρη, δημιουργεί οινικές προτάσεις που δένουν εξαιρετικά με συνεργασίες υψηλού επιπέδου και γι΄αυτό βρίσκουμε τις ετικέτες κρασιών σε επιλεγμένα εστιατόρια, bar και κάβες ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

 

Στο Casa del Toro, το σπίτι του ταύρου στο Χαλάνδρι, που φιλοξενεί στα τραπέζια του τους λάτρεις του καλοψημένου, ζουμερού κρέατος - και όχι μόνο - από το 2012, μπορούμε να απολαύσουμε ένα δείπνο με διαλεχτά κρέατα, φρέσκες πρώτες ύλες και προσεγμένες συνταγές, συνδυασμένες με αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι που δεν μπορεί να λείπει ποτέ από μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Αυτό που ανοίγει, αλλά και κλείνει την αυλαία σε κάθε αξέχαστο τραπέζι. Αυτό που αγκαλιάζει και αναδύει, όταν επιλεχθεί σωστά, τα αρώματα και τις γεύσεις των πιάτων, δημιουργώντας συνδυασμούς που απογειώνουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Αυτό το απαραίτητο “συστατικό”, είναι το σωστό κρασί. Και, στην προκειμένη περίπτωση, είναι το ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ.

 

Ένα απολαυστικό γεύμα στο Casa del Toro με το πιο ταιριαστό κρασί από τα Οινοποιεία Μπουτάρη

 

Το φαγητό

Το steakhouse του Χαλανδρίου θέλει πάντα να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε όσους το επιλέγουν, γι’ αυτό και έχει χτίσει το δικό του πιστό κοινό. Από ένα μενού με σημαντικό εύρος, έχει ξεχωρίσει και συνθέσει ένα ιδιαίτερο μενού, που το συνοδεύει το ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ για μια γαστρονομική απόλαυση στο έπακρο.

 

Το γεύμα ανοίγει η δροσερή, φρουτώδης σαλάτα De la Cruz, με γαλλικές λόλες, μάνγκο, λίτσι και ανανά σε σως από γλυκά τσίλι.

 

Μετά τη γευστική αυτή εισαγωγή, σειρά έχει το ορεκτικό. Αφράτα crab cakes με ψίχα καβουριού Αλάσκας και τραγανό περίβλημα κρούστας ψωμιού, που κρύβουν μέσα τους το άρωμα της θάλασσας.

 

Προχωρώντας στο κυρίως πιάτο, που συνδυάζει τις γεύσεις της γης και του νερού, μια πρόταση για τους λάτρεις του surf & turf.

 

Ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο (συστήνεται μέτρια ψημένο ώστε να το δοκιμάσετε στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του), σε μια αρωματική κρούστα από βότανα. Συνοδεύεται από γαρίδες Ατλαντικού. Ένας ιδιαίτερος, αλλά και διαχρονικός συνδυασμός.

 

 

Το κρασί

Ας γνωρίσουμε καλύτερα το ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ. Ένα λευκό, ξηρό κρασί. Στο μπουκάλι του, οι ποικιλίες Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, και Μαλαγουζιά, από την περιοχή του Αμύνταιου συνδυάζονται σε ένα ξεχωριστό blend, και συνθέτουν ένα κρασί με λαμπερό χρώμα και φρέσκο αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει εσπεριδοειδή, με έντονες νότες ροδάκινου και γκρέιπφρουτ στο τελείωμα. 

 

Η δροσιστική οξύτητα και η φυσική ορυκτότητά του, τού χαρίζουν φρεσκάδα στη γεύση. Είναι ένα άψογα ισορροπημένο, γεμάτο κρασί με μακρά επίγευση, η οποία πλαισιώνεται από ένα ευχάριστο πιπεράτο χαρακτήρα και μας συντροφεύει για ώρα, δίνοντας μια καλοδεχούμενη παράταση στην απόλαυση.

 

Είναι μια ιδανική επιλογή για πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, ψητά λαχανικά, για πράσινες σαλάτες με έντονα μυρωδικά και προσούτο, για ποικιλίες τυριών, αλλά και φρέσκα φρούτα εποχής.

 

Απολαύστε το ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ στην ιδανική του θερμοκρασία σερβιρίσματος, μεταξύ 8-10 °C.

 

 

Το μυστικό της ετικέτας

Κάθε κρασί αφηγείται μια ιστορία. Έτσι και το οινικό δημιούργημα της Οινοποιίας Μπουτάρη, Λευκό Γράμμα. Όπως κάθε νέα αρχή απαιτεί και μια λευκή, άγραφη σελίδα, έτσι και με την επιλογή του ονόματος και της ετικέτας του, γράφει το δικό του κεφάλαιο στην οινική ιστορία της χώρας μας, ενώ συμβολίζει το νέο ξεκίνημα, με τις ρίζες του στο παρελθόν και το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον.

 

Ραντεβού στο Χαλάνδρι λοιπόν, όπου το Casa del Toro και η Οινοποιία Μπουτάρη, έχουν ετοιμάσει για εμάς ένα γαστρονομικό ταξίδι, να το πιεις στο ποτήρι.

 

Site: Οινοποιεία Μπουτάρη

Facebook: @boutariwines

Instagram: @boutariwines

 

Οδηγός Γεύσης