Στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά στο πασαλιμάνι, το Belle Amie, το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο, αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για ένα άκρως ποιοτικό και γευστικό ταξίδι. Το εσωτερικό comforting περιβάλλον με την ξεχωριστή vintage ατμόσφαιρα και την καταπράσινη αυλή του με το θαλασσινό αεράκι μάς αγκαλιάζει με φόντο τη Μαρίνα Ζέας. 

 

Ο σεφ Χρήστος Κολιαγιάννης, μαζί με την ομάδα του, έχει δημιουργήσει έναν ευρηματικό γαστρονομικό προορισμό με βάσεις στην ελληνική δημιουργική παραδοσιακή κουζίνα, τον οποίο συνθέτουν αυθεντικά τοπικά ΠΟΠ προϊόντα και φρέσκες πρώτες ύλες μικρών παραγωγών.

 

Tο μενού του Belle Amie βασίζεται στην ελληνική παράδοση με ένα σύγχρονο twist, με ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες: αθηναϊκή με φρέσκο ψάρι ημέρας και σάλτσα γκασπάτσο, κολοκυθόπιτα με τραχανά, πουρέ κολοκύθι και κρέμα φέτας, νιόκι στάκα με γραβιέρα Κρήτης και τραγανό απάκι, ριζότο γαρίδας ταρτάρ με κίτρινη κολοκύθα και πορτοκάλι, πανσέτα μαύρου χοίρου με πουρέ φάβας με φουντούκι, cacio e pepe με πεκορίνο Αμφιλοχίας και ταρτάρ μόσχου. 

 

Belle Amie

 

Τις Κυριακές στο μενού προστίθενται παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις: μουσακάς, σουτζουκάκια σμυρναίικα, κότσι και οσομπούκο, χοιρινό φρικασέ και πολλές άλλες προτάσεις που συνθέτουν αγαπημένες αναμνήσεις.

 

Το μενού του Belle Amie συμπληρώνει το απολαυστικό brunch με ιδιαίτερες επιλογές όπως τα αυγά scrambled και Benedict, το Croque Madame, ο καγιανάς, οι ομελέτες, οι κρέπες, τα pancakes και με πολλές άλλες all-day προτάσεις, με top favorites τα bao buns γαρίδας και γουρουνοπούλας και τα απολαυστικά μπέργκερ.

 

Aν είστε εραστές της απόλυτης αισθητικής και art deco ατμόσφαιρας, αν αγαπάτε την υψηλής ποιότητας κουζίνα και τις αυθεντικές γεύσεις, αλλά και την μπονβιβερίστικη νυχτερινή ζωή, το all-day bar-restaurant Belle Amie είναι ο δικός σας ξεχωριστός καθημερινός προορισμός στην καρδιά του Πειραιά.

 

Belle Amie, Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210 4175740 

www.belleamie.gr 

Facebook: belleamiegr

Ιnstagram: @belleamiepiraeus

TikTok: @belleamiepiraeus 

Οδηγός Γεύσης