Το Beer Academy στο χαλάνδρι μάς θυμίζει από το 1996 τι σημαίνει απολαυστικές στιγμές σε έναν καταπράσινο κήπο που ξυπνά αναμνήσεις από την αριστοκρατική Αθήνα των βορείων προαστίων.

 

Η all time classic μπιραρία προσφέρει εδώ και χρόνια το απόλυτο pairing ανάμεσα σε εκλεκτές μπίρες και τα κατάλληλα πιάτα για να τις συνοδεύσεις. Στον κατάλογο θα συναντήσεις πάνω από 80 εμφιαλωμένες ετικέτες, 6 βαρέλια από μικρές ζυθοποιίες της Ελλάδας αλλά και διεθνούς φήμης επιλογές από κάθε άκρη του κόσμου. 

 

Οι μοναστηριακές μπίρες, φυσικά, παραμένουν μια πρόταση που σε μυεί στα ενδότερα της κατηγορίας –ειδικά αν είσαι λάτρης–, ενώ οι γεύσεις έρχονται να ολοκληρώσουν τη γευστική εμπειρία με συνταγές προσεγμένες που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τον ζύθο της επιλογής σου.

 

Beer Academy
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το αρχαιότερο ποτό του κόσμου αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με τις εκλεκτές κοπές, τα γερμανικά λουκάνικα αλλά και τα ζυμαρικά ή τις δροσερές σαλάτες – η Southern Coleslaw είναι σίγουρα στα must try. Εκτός από το εμβληματικό κότσι και το οσομπούκο που απολαμβάνεις στο repeat σε κάθε επίσκεψη στο Beer Academy, θα λατρέψεις τα κρέατα που σιγοψήνονται για 8-10 ώρες στο ειδικό barbeque smoker με ξύλα καπνίσματος Hickory, αναδεικνύοντας τα αρώματά τους. Mπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε χοιρινό pulled pork, μοσχαρίσια spare ribs, κοτόπουλο ή χειροποίητο λουκάνικο, αλλά, προσοχή, γιατί αυτές οι προτάσεις βγαίνουν σε limited ποσότητα και εξαφανίζονται αμέσως.

 

Προορισμός για παρέες αλλά και οικογένειες (το καταλαβαίνεις από την επιλογή Κid’s Μenu), το Beer Academy έχει έναν μικρό παιδότοπο και μάλιστα κάθε Κυριακή μεσημέρι εξειδικευμένος συνεργάτης απασχολεί δημιουργικά τους μικρούς όσο οι μεγάλοι χαίρονται το γεύμα τους. Όσο για τις παρεΐστικες βόλτες, τα εξαιρετικά πλατό γίνονται σημείο γευστικής συνάντησης και ο ζύθος αφορμή για διασκέδαση. Μια διασκέδαση που κρατάει σχεδόν 30 χρόνια κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

 

Καρελλά 45, Χαλάνδρι, 210 681 7170

Facebook: Beer Academy

Instagram: beer_academy_restaurant

Οδηγός Γεύσης